«Ζούμε όλοι μέσα στην αγωνία και στον φόβο, που έφερε μαζί της η πανδημία,  που μαστίζει τη χώρα, πάνω από ένα χρόνο . 

Πολλοί από εμάς, οι γονείς μας, οι παππούδες μας, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.

 Από τους τελευταίους, πολλοί αναγκάστηκαν  να νοσηλευτούν μέσα στις ειδικές μονάδες που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση του covid19 και άλλοι, δυστυχώς μεταφέρθηκαν και διασωληνώθηκαν στις ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους . 

Τις τελευταίες ημέρες, με την έξαρση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, έχουμε όλο και περισσότερους διασωληνωμένους, ακόμη και  εκτός ΜΕΘ.

Είναι πραγματικά απάνθρωπο και τριτοκοσμικό. 

Ψυχολογικά όμως, δεν αντέχεται και για τους συγγενείς τους, που έχουν παντελή άγνοια για την πορεία της υγείας των οικείων τους. 

Οι οικογένειες ψάχνουν να βρουν πληροφόρηση όπως μπορούν, από τους βουλευτές, τους δημοσιογράφους, τους  γιατρούς , τους νοσηλευτές,  τις καθαρίστριες- ακόμη και τους φύλακες των νοσοκομείων !

Είναι ντροπή, να εξευτελίζονται έτσι οι Άνθρωποι, μέσα στην αγωνία και στον πόνο τους. 

Η ασθένεια του κορωνοϊού είναι πολύ μοναχική. Μόνος σου νοσηλεύεσαι, μόνος σου καλείσαι να ξεπεράσεις την αγωνία και τον φόβο σου, μόνος σου να κρατήσεις την ψυχραιμία σου , την αισιοδοξία σου και να νικήσεις ακόμη και τη διασωλήνωση . Δεν σου επιτρέπει,  ούτε επικοινωνία να  έχεις με τους δικούς σου… 

Όφειλε αυτό η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να το αντιληφθεί και με ευαισθησία να ανταποκριθεί στην  ανάγκη επικοινωνίας των οικογενειών, που είναι αυτονόητη σε κάθε πολιτισμένο κράτος και σε κάθε κοινωνία δικαιωμάτων και κοινωνικής ευαισθησίας. 

Ζητώ άμεσα από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας  και την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να δημιουργήσει  «Γραφείο Ενημέρωσης» , για τις οικογένειες των ασθενών του κορωνοϊού, σε κάθε μονάδα covid,  με τηλεφωνικές γραμμές που θα λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, θα γίνουν γνωστές μέσω των ΜΜΕ  και θα ενημερώνουν για την πορεία των ασθενών τους οικείους τους , με βάση τα ιατρικά δεδομένα κάθε ασθενούς , στην κάθε ημέρα νοσηλείας του.

Κι αν προτρέξει κανείς, προφανώς  εκ της Κυβερνήσεως  ή πέριξ αυτής, να… μεταθέσει ευσχήμως τη συζήτηση, ισχυριζόμενος  δήθεν παραβίαση ιατρικού απορρήτου κλπ , η απάντηση είναι πολύ απλή: η συναίνεση κάθε ασθενούς  και η υπόδειξη από τον ίδιο ενός οικείου προσώπου του για ενημέρωση, όταν προσέρχεται και εισάγεται για νοσηλεία στη μονάδα, αίρει κάθε τέτοιο – δήθεν!- κίνδυνο.   

Είναι θέμα στοιχειώδους ανθρωπιάς, αλλά και καθαρής υποχρέωσης ενός δημοκρατικού και πολιτισμένου κράτους»