Παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού με ερώτησή της, αλλά και κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νομού, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση του «Πύργου του Χαροκόπου» στη Γιάννουλη, πραγματοποιεί  η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία τονίζει τα εξής:

« Ο Πύργος του Χαροκόπου αποτελεί ένα από  σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία του νομού μας, αλλά και της χώρας.

 Στην είσοδο της Γιάννουλης, ο «Πύργος»  ή αλλιώς «το Κονάκι», είναι ένα από τα πιο  εμβληματικά κτίσματα της περιοχής, το οποίο κατόρθωσε να διασωθεί από τις διάφορες θεομηνίες και τις πολεμικές συγκρούσεις του 20ου αιώνα.

Ιδιοκτήτης του υπήρξε ο εθνικός ευεργέτης Παναγής Χαροκόπος, ο οποίος μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στο Ελληνικό Βασίλειο, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και αγόρασε τεράστιες εκτάσεις από τους Οθωμανούς, οι οποίοι εγκατέλειπαν τα θεσσαλικά εδάφη.

Την ίδια εποχή (1902) άρχισε να χτίζει στη Γιάννουλη το αρχοντικό που φέρει μέχρι σήμερα το όνομά του.

Ο «Πύργος του Χαροκόπου», είναι ένα πετρόκτιστο κτίριο, κτισμένο στο κέντρο μιας τεράστιας έκτασης, προστατευμένο από τις γύρω ιδιοκτησίες με ψηλή τοιχοποιία.

Σε κάποια απόσταση από τον πύργο ήταν κτισμένοι πολλοί ισόγειοι βοηθητικοί χώροι, ενώ μεγάλη εντύπωση προξενούσε στους περαστικούς ένας ψηλός ανεμοδείκτης, ο οποίος βρισκόταν στην είσοδο του τεράστιου χώρου που περιέβαλλε τον πύργο.

Το 1911 πέθανε ο Παναγής Χαροκόπος και καθώς ήταν άγαμος, τον πύργο κληρονόμησε ο ανεψιός του Παναγής Χαροκόπος ο νεότερος, ο οποίος είχε έντονη κοινωνική ζωή στην Αθήνα και το εξωτερικό,  με αποτέλεσμα το σπίτι να σφύζει από κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς σ’ αυτό γίνονταν πολλές κοσμικές συγκεντρώσεις, με προσκεκλημένους άτομα από την υψηλή κοινωνία της πρωτεύουσας.

Πολιτικοί, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, και άνθρωποι της τέχνης ήταν τακτικοί θαμώνες. Στους χώρους του διασκέδασαν για χρόνια και πολλά άτομα από την αστική κοινωνία της Λάρισας.

Το 1939 ο νεώτερος Παναγής Χαροκόπος νυμφεύθηκε την Μελίνα Μερκούρη, η οποία κατοικούσε για μικρά χρονικά διαστήματα στον πύργο.

Κατά την διάρκεια της κατοχής οι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τον πύργο ο οποίος επιτάχθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα και κρίθηκε κατάλληλος για να στεγάσει το στρατηγείο τους.

Το 1988 το κονάκι, όπως το ονόμαζαν οι κληρονόμοι του Παναγή Χαροκόπου, κρίθηκε διατηρητέο από την υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη

Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα, ο Πύργος έχει εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα, τόσο η τοπική κοινωνία της Γιάννουλης με πρωτεργάτες τον Πρόεδρο και το Τοπικό συμβούλιό της, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες της περιοχής που σέβονται και αγαπούν την ιστορική και πολιτιστική  κληρονομιά μας,  να εκφράζουν την αγωνία τους, καθώς ο Πύργος καταρρέει και πολλά στοιχεία του έχουν ήδη χαθεί, από τη φθορά του χρόνου.

Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση ότι δεν υπάρχει πια, ούτε η στοιχειώδης φύλαξη του κτηρίου, στο οποίο μπορεί κανείς ελεύθερα να εισέρχεται, με όλα όσα αυτό σημαίνει για την ασφάλειά του και τη διατήρησή του.

Κάθε μέρα που περνά, ένας ακόμη τοίχος γκρεμίζεται, μια ακόμη τοιχογραφία χάνεται, ένα ακόμη ιστορικό στοιχείο θάβεται οριστικά, μια ακόμη πληγή απώλειας για τον πολιτισμό μας   

Καλώ την κ Υπουργό Πολιτισμού, να προβεί άμεσα σε ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση του «Πύργου Χαροκόπου», που αποτελεί μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του νομού Λάρισας

Καλώ τους φορείς του νομού μας, την αυτοδιοίκηση- Περιφέρεια και Δήμο Λαρισαίων, το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων του νομού μας, αλλά και όλους τους πολίτες που νοιαζόμαστε, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την διάσωση αυτού του μοναδικού μνημείου της περιοχής μας. Το οφείλουμε στους επόμενους»