Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με μήνυμά της από το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, όπου παρέστη στη σχετική εκδήλωση μνήμης, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας και Δικηγόρος, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμανε  τα εξής: 

«Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη Νεότερη Ελληνική ιστορία, τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, που συνέτεινε καθοριστικά στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, στη διαδρομή των 200 ετών, συνδέθηκε αναπόφευκτα με την πορεία της ιστορίας του νέου ελληνικού κράτους.

Παρουσίασε φωτεινές και σκοτεινές περιόδους. 

Μετά την περίοδο της μεταπολίτευσης, και ιδιαίτερα την εποχή που η προοδευτική δημοκρατική παράταξη είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, η ελληνική δικαιοσύνη παρήγαγε υψηλής ποιότητας νομολογία, ακόμα και σε έντονα συγκρουσιακό περιβάλλον.  Κεφαλαιώδη παραδείγματα, η  αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, η  κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών, η δημιουργία κοινωνικών δομών που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιμετώπισε  με ευελιξία την πρόκληση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης .

Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, για την σημερινή σημαντική και εμπνευσμένη εκδήλωση, με την οποία δεν τιμάμε μόνο την επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, αλλά και τη Δικαιοσύνη,  που αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, για την οποία πάλεψαν οι αγωνιστές πρόγονοί μας .

Και ήταν πραγματικά εμπνευσμένη,  η επιλογή του Απόστολου Βλιτσάκη, ενός έγκριτου νομικού, μεγάλου διαμετρήματος,  που σφράγισε με την παρουσία του τα πράγματα του νομού μας , τόσο με τις νομικές του γνώσεις , όσο και με τον προοδευτισμό του, να είναι εκείνος που θα μας ταξιδέψει στο χρονικό της Επανάστασης του 1821. 

Όπως εμπνευσμένη και η επιλογή των δικηγόρων συναδέλφων, που μας ταξιδεύουν με τους καλλιτεχνικούς τους κόπους, σε εκείνη την εποχή.  

 Η σημερινή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, αποτελεί μια ευκαιρία για αναστοχασμό και εθνικό επαναπροσδιορισμό.

Ο ελληνικός αγώνας δεν ήταν απλά ένα πόλεμος χωρικής ανεξαρτησίας, αλλά μια φωτισμένη  επανάσταση,  με μήνυμα οικουμενικό.  Δικό μας ιερό χρέος, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης , είναι να διαφυλάξουμε τον αγώνα και τη θυσία όλων όσοι πάλεψαν για την Ανεξαρτησία, την Ισοτιμία και τη Δικαιοσύνη, ως ιερή παρακαταθήκη και  οι αξίες  και τα ιδανικά τους,  να είναι φάρος φωτεινός  για τα βήματά μας, μέσα στην ιστορία μας» .