Στα ορεινά χωριά της Άκρης, του Λουτρού και της Κρανιάς, της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων στο Δήμο Ελασσόνας, ανηφόρισε η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αποδεικνύοντας πως ο ανοιχτός διάλογος με όλους, δεν αποκλείει κανέναν, όσο απομακρυσμένα και εάν κατοικεί.

Εμφανώς συγκινημένη από τις αγκαλιές και τα εγκάρδια λόγια των κατοίκων, οι οποίοι αναγνώριζαν τον κοινοβουλευτικό αγώνα που έχει δώσει η υπ. Λαρισαία Βουλευτής, για να γίνεται έμπρακτα σεβαστή η διάσταση της ορεινότητας, η Ευαγγελία Λιακούλη παρουσίασε – για ακόμα μία φορά – το «προγραμματικό σχέδιο να μετατραπεί επιτέλους η ορεινότητα, από εμπόδιο, σε πλεονέκτημα».

«Στην πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια λησμονήθηκε πως το Σύνταγμα της Ελλάδας, στο Άρθρο 106, ρητά περιλαμβάνει ρήτρα ορεινότητας, για να διασφαλίσει ειδική μέριμνα για τις ορεινές περιοχές. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως στον σχεδιασμό, στη νομοθέτηση και την εφαρμογή κάθε πολιτικής, η Πολιτεία δεν πρέπει να “τσουβαλιάζει” μαζί τα ορεινά χωριά με τις υπόλοιπες περιοχές, αλλά οφείλει να εξειδικεύει και να βελτιώνει τις οριζόντιες πολιτικές, με στοχευμένες διαφοροποιήσεις που να ανταποκρίνονται στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τις ειδικές ανάγκες και τις μοναδικές δυνατότητες των ορεινών οικισμών. Αυτό αφορά κάθε τομέα πολιτικής, από τις οικονομικές και αναπτυξιακές ρυθμίσεις, μέχρι την Παιδεία, την Υγεία, το Κοινωνικό Κράτος, τις μεταφορές και τις υποδομές», περιέγραψε η Ευαγγελία Λιακούλη.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως «δεν σταμάτησα λεπτό, στα έδρανα του Κοινοβουλίου, σε διαδοχικά Νομοσχέδια, να τεκμηριώνω πως είναι ανεπίτρεπτο και αναποτελεσματικό, το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” από τα κλειστά γραφεία με θέα το κέντρο της Αθήνας, χωρίς το βλέμμα όσων καθορίζουν τις δικές σας τύχες, να στρέφεται και εδώ, στις ζωές που αγωνίζονται να επιβιώσουν σκαρφαλωμένες στα βουνά μας. Η Κυβέρνηση, ενδιαφέρθηκε μόνο για την αισχροκέρδεια των ισχυρών που έγιναν ισχυρότεροι . Που να της περισσέψει χρόνος να νοιαστεί και για εσάς εδώ, όσους μια ζωή παλεύεται με την πέτρα στην οροσειρά των Αντιχασίων».

«Μελέτησα την Παρασκευή το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο είναι το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα, που δεν υπάρχει μέσα στο Πρόγραμμα, ούτε μία φορά, η λέξη “ορεινότητα” ή “ορεινός”! Γι’ αυτό, έχει πρωταγωνιστική αξία η ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Γιατί έχετε ζήσει και θυμάστε καλά πως ο Πράσινος Ήλιος, δεν φώτιζε μόνο την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, αλλά έλουζε κάθε σπιθαμή της ελληνικής επαρχίας, ζέσταινε ακόμα και τις κρύες πλαγιές, με αξιοπρέπεια, προοπτική και κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας.