Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή μεταξύ της Τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτή ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου και του Τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργου Μουλκιώτη, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.» και συγκεκριμένα την Λαρισαία πρόεδρο Λαμπρινή Σαμαρά-Κύρκου, το μέλος του Δ.Σ. Έφη Γκόνα-Καρακάση και το νομικό σύμβουλο, δικηγόρο Βασίλη Βασιλόπουλο.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανάπτυξαν λεπτομερώς τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου που παραμένουν άλυτα, αρκετά από αυτά εδώ και 4 χρόνια, καθώς και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν την αμέριστη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου, στήριξη που υλοποιήθηκε με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο Βρούτση (ν. 4670/28-2-2020), η οποία όμως, δυστυχώς, δεν έτυχε της αποδοχής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής είχε προτείνει τη μείωση της περικοπής σε περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχων λόγω θανάτου μετά την πρώτη τριετία από 50% σε 25% και την ενιαία αντιμετώπιση παιδιών –δικαιούχων σύνταξης λόγω θανάτου που εργάζονται, δηλαδή την μη περικοπή της σύνταξής τους σε περίπτωση που εργαστούν σταθερά ή περιστασιακά. 

Η Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με τους συναδέλφους της από το Κίνημα Αλλαγής, τέλος, δεσμεύτηκαν να αναλάβουν άμεσα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, προκειμένου να στηρίξουν περαιτέρω την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων λόγω θανάτου και να ενημερωθεί τόσο η Βουλή, όσο και ο ελληνικός λαός για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, σε σχέση με την αποκατάσταση αδικιών εις βάρος των δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου.

«Δε μπορεί οι Άνθρωποι αυτοί και να έχουν χάσει τα προσφιλή τους πρόσωπα, και να υπόκεινται τη μόνιμη αναλγησία του κεντρικού κράτους, το οποίο παρά τα ‘’φιλικά χτυπήματα στην πλάτη’’, μονίμως παραμένει εκκωφαντικά ‘’απών’’», τόνισε η Λαρισαία βουλευτής, μετά το πέρας της συνάντησης, δεσμευόμενη και προσωπικά να συνδράμει στα αιτήματα του Συλλόγου, με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που έχει στην διάθεσή της»