Μετά την ερώτησή της για τους ιδιώτες υγειονομικούς –γιατρούς και προσωπικό, επανέρχεται με ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Β. Κικίλια, Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Εργασίας& Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη και θέτει επιτακτικά την προτεραιοποίηση και των εμβολιασμών των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ως ανθρώπων πρώτης γραμμής, στη μάχη κατά τις πανδημίας, επισημαίνοντας τα εξής: 

 «Σε όλη την επικράτεια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’βρίσκονται στην ‘’πρώτη γραμμή’’, αφοσιωμένοι στο καθήκον τους, αψηφώντας τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.Γι’ αυτό, ο εμβολιασμός του συγκεκριμένου προσωπικού προβλέφθηκε να ενταχθεί  στην πρώτη φάση, καθώς παρέχει υπηρεσίες σε ευπαθείς πολίτες, ανήμπορους και ηλικιωμένους και χρόνια ασθενείς.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ΟΤΑ όφειλαν να συγκεντρώσουν τις δηλώσεις επιθυμίας του προσωπικού και στη συνέχεια να χορηγήσουν την πληροφόρηση στο αρμόδιο Υπουργείο έως τις 30 Δεκεμβρίου, ενώ το συμπληρωμένο βάσει των οδηγιών αρχείο να αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του υπουργείου για θέματα προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς, μέσα στο «αλαλούμ» του εμβολιασμού, φαίνεται ότι η διαδικασία εμβολιασμού των συγκεκριμένων εργαζομένων ανά την επικράτεια δεν ακολουθεί κάποια οριζόντια διαδικασία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ιδίων και των ευπαθών ομάδων που εξυπηρετούν. 

Επειδή ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό της «πρώτης γραμμής», θα συμβάλει στην συνολική θωράκιση της δημόσιας υγείας της χώρας, επαναφέροντας  το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και καθιστώντας τις υπηρεσίες υγείας, άμεσα ανταποκρινόμενες και ασφαλείς απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, ρωτώ τους συναρμόδιους Υπουργούς για το ποιος είναι τώρα ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πόσοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των δηλωθέντων,καθώς και σε ποιους δήμους ανήκουν»