Αναφορά στους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη   με θέμα την συμπληρωματική χρηματοδότηση και δεύτερη κατανομή voucher, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», για να ενταχθούν τα 70.000 και πλέον παιδιά που το δικαιούνται, κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Μετά από την επιστολή  του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης» που αφήνει εκτός Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ περισσότερα από 70.000 παιδιά, απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους υπουργούς,  ζητώντας λύση στο θέμα.

Με την εν λόγω επιστολή ζητείται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ) προκειμένου να ενταχθούν σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ  τα 70.000 και πλέον παιδιά που το δικαιούνται αλλά έχουν μείνει εκτός.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τις μητέρες που έχουν αιτηθεί voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς  διότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι 15.000 voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα ενώ οι προσφερόμενες θέσεις των Δημοτικών ΚΔΑΠ, Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών θα παραμείνουν κενές, προκαλώντας τεράστια χρηματοδοτικά προβλήματα και προβλήματα βιωσιμότητας στους Φορείς των Δήμων και τεράστιο πρόβλημα για τους συμβασιούχους συνεργάτες-εργαζόμενους. 

Επιπλέον, τονίζεται, ότι «η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη λήξη των συμβάσεων (απόλυση) χιλιάδων (3.000 και πλέον) εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς» .

Τέλος, ζητάμε αναλυτικά στοιχεία από την ΕΕΤΑΑ σχετικά με τα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άμεση ανάγκη δεύτερης κατανομή των voucher» .