Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησηςκαι Α.Κ.Ε. προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίαςκαι Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, με έναν νεκρό εργαζόμενο, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ.Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία συνυπόγραφηκε από βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής. 

Συγκεκριμένα,  για το τραγικό αυτό συμβάν, επισημαίνονται τα εξής : 

«Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Καλύβια Πεζούλας, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, με έναν νεκρό εργαζόμενο,  προστίθεται στα θανατηφόρα εργατικά  ατυχήματα σε εργολάβους της ΔΕΔΔΗΕ, και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της έλλειψης επαρκών και αναγκαίων μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων.Ταυτόχρονα, έχει προκαλέσει θλίψη, αναστάτωση, ανησυχία και ερωτηματικά σε όλη την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τραγικός θάνατος του εργολαβικού εργαζόμενου για τον ΔΕΔΔΗΕ, ηλικίας 50 ετών, φαίνεται να προήλθε μετά από θανάσιμο χτύπημα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και προφανώς, τίθεται ως πρώτο και μείζον, το ζήτημα τήρησης των μέτρων  ασφάλειας των εργαζομένων και της εντατικοποίησης  των συνθηκών εργασίας.

Σημειωτέον ότι το εργατικό αυτό δυστύχημα έρχεται σε συνέχεια τριών διαδοχικών που συνέβησαν επαναλαμβανόμενα στα μέσα Νοεμβρίου και άλλων τριών στα μέσα Δεκεμβρίου 2021.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και η έλλειψη απαιτούμενων ελέγχων οδηγούν σε δυστυχήματα που στερούν την ζωή των εργαζομένων και είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας επιτέλους να κλείσει

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος, να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας υψηλού επιπέδου, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια τραγικά περιστατικά και να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς».