Στο  επίσημο μνημόσυνο προς τιμήν των ηρωικά εκτελεσθέντων αγωνιστών από τα στρατεύματα κατοχής τον Σεπτέμβριο του 1944 που τελέστηκε στον Άγιο Γεώργιο Γιάννουλης, παρευρέθηκε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά τον εκκλησιασμό και την κατάθεση στεφάνων  στο ανεγερθέν μνημείο εις μνήμη των πεσόντων, στην πλατεία  στην πλατεία Θρακών, η κα Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε:

« Κάθε χρόνο, με την ευκαιρία αυτού του μνημοσύνου, θυμόμαστε με συγκίνηση τους  τελευταίους  Έλληνες της Γιάννουλης, που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής το 1944 και μάλιστα λίγες ημέρες πριν οι Γερμανοί αναχωρήσουν οριστικά από την Ελλάδα και  εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες της αντίστασης, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την λευτεριά μας.

Οι ναζιστές, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες πριν την αναχώρησή τους, κατέφευγαν σε ωμότητες, βασανιστήρια, εμπρησμούς και ομαδικές εκτελέσεις. Θύματα αυτών και οι  νέοι της Γιάννουλης, αγωνιστές ενταγμένοι στην Εθνική Αντίσταση , οι οποίοι, αφού βασανίστηκαν βάναυσα στο Δημοτικό σχολείο Γιάννουλης , εκτελέστηκαν  χαράματα στις 7 Σεπτεμβρίου 1944 στους αυλαγάδες Μικρασιατών. Μία εβδομάδα μετά, την ίδια τύχη είχε και ο αγωνιστής Κωνσταντίνος Θεριμιώτης  που εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια του γιου του.

Με δάκρυα στα μάτια, συναντήσαμε σήμερα το τότε δωδεκάχρονο παιδί και τώρα  ηλικιωμένο γιο του αδικοχαμένου αντιστασιακού Κωνσταντίνου Θεριμιώτη. 

Η περιγραφή της θηριωδίας που έζησε είναι ανατριχιαστική, αλλά το μήνυμά του «Ενωμένοι όλοι για την Πατρίδα »,  είναι επίκαιρο όσο ποτέ 

Το αίμα των ηρώων μας που έχει ποτίσει τα χώματα του τόπου μας, είναι η παρακαταθήκη των αξιών μας, της Πίστης μας στην Ελευθερία και στο αδούλωτο πνεύμα του λαού μας  

Ο αγώνας της Εθνικής Αντίστασης του 1941-1944 ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις, αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας.

Σήμερα, που οι προκλήσεις είναι πολλές, οι δυσκολίες μεγάλες,  η εθνική μας κυριαρχία είναι αξία αδιαπραγμάτευτη, αποτελεί ιερό καθήκον μας και παράλληλα χρέος να διατηρηθεί άσβεστη η ιστορική μνήμη των ηρώων,  που δίδαξαν ενότητα , εθνική ομοψυχία και αγάπη για την Πατρίδα μας » .