Με αφορμή την Απόφαση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικές διατάξεις των νόμων της Κυβέρνησης της ΝΔ, οι οποίες ανέτρεψαν ριζικά το σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων, παραπέμποντας για τελική κρίση στην Ολομέλεια, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στάθηκε αταλάντευτα απέναντι στις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ., οι οποίες αλλοίωσαν τη λαϊκή βούληση που ήδη είχε εκφραστεί στις κάλπες των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου 2019.

Όλα αυτά τα χρόνια, με στεντόρεια φωνή, στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις όλων αυτών των νομοθετικών παρεμβάσεων, που σωρηδόν έρχονταιμέχρι σήμερα μέσα σε κάθε λογής Νομοσχέδια και νυχτερινές Τροπολογίες, ασκήσαμε και συνεχίζουμε να ασκούμε δριμεία κριτική στις δόλιες μεθοδεύσεις.

Επισημάναμε διαρκώς ότι η αποψίλωση των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων από αρμοδιότητες και η μετατροπή τους σε διακοσμητικά όργανα, όπως δρομολογήθηκε, δεν ήταν η δέουσα λύση στο “μπάχαλο” του «Κλεισθένη» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά αποτελούσε όνειδος για τη Δημοκρατία

Όπως ακριβώς, είχαμε προειδοποιήσει το 2018 ότι το “έκτρωμα” του «Κλεισθένη» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελούσε πληγή στο σώμα της τοπικής Δημοκρατίας που έπρεπε να επουλωθεί, έτσι ακριβώς προειδοποιήσαμε ότι οι αλλεπάλληλες διατάξεις της Ν.Δ., έκαναν το τραύμα ακόμα πιο βαθύ.

Η Απόφαση του ΣτΕ, όπως και οι δύο προηγούμενες για Προέδρους Κοινοτήτων και Αντιδημάρχους, αποτελούν μια αναμενόμενη αρχική δικαίωση.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ανυπολόγιστες.

Με απόλυτο σεβασμό στην επικείμενη τελική κρίση, δεν επιχαίρουμε για τη ντροπιαστική κατάσταση στην οποία σκόπιμα οδήγησαν τα συλλογικά όργανα των Ο.Τ.Α.

 Δεσμευόμαστε όμως ότι θα τη διορθώσουμε »