« Από σήμερα η Λάρισα είναι φτωχότερη. Αποχαιρετίσαμε τη Ζήνα Πατέρα, μια Γυναίκα Εθελόντρια, που έγινε η ίδια σύμβολο της προσφοράς και της αγάπης, στη χώρα και στην πόλη. Για όσους και όσες είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε, υποκλινόμαστε με σεβασμό στα όσα αυτή υπήρξε και στα όσα θα συνεχίζει να είναι, μέσα στο χρόνο.

 Με μεγάλη συγκίνηση, το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, την  χαρακτήρισε «μεγάλη ευεργέτιδά του  , που έφυγε πλήρης ημερών και έργων αγαθών» . 

Εμείς, οι επόμενες γενιές που την συναντήσαμε ως μέλος του Ερυθρού Σταυρού και μεγάλο στήριγμα του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας, θυμόμαστε πάντα το ασίγαστο πάθος της, την ευαίσθητη ψυχή της και την ανιδιοτελή προσφορά της, σε πολλά επίπεδα δράσης.

Με πείσμα δημιουργίας, με λόγο αγάπης και με όραμα ασυμβίβαστο,  η «Κυρία Ζήνα» , θα είναι πάντα εκεί: θα κάθεται στην καρέκλα της, παρατηρώντας τον κόσμο, χαμογελώντας με κατανόηση στους Ανθρώπους και ρίχνοντας πάντα την τρυφερή της ματιά σε όλους μας , με την μόνιμη προτροπή της : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Καλό ταξίδι, Κυρία Ζήνα. Σας ευχαριστούμε»