Τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τα νέα δεδομένα, συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπήτου Αnt1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, η βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως «η σημερινή μέρα, είναι  μια μέρα ιστορική για την παράταξή μας και την αλλαγή που αποτύπωσε, ταυτόχρονα με τις εξελίξεις για την  κατάσταση της υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, η οποία επιχείρησε και συνέχισε αυτή την αλλαγή, να μου δημιουργούν συγκινησιακή φόρτιση». 

Σχετικά με το κρίσιμο θέμα των υποψηφιοτήτων, αιφνιδιάζοντας τους συνομιλητές της, η Λαρισαία βουλευτής θαρραλέα υποστήριξε ότι «υπάρχουν φαινόμενα που έχουν προσβάλει την πολιτική αισθητική μου αλλά και την πολιτική ηθική μου και πρέπει να απομονωθούν . Κάποια πράγματα ξεπέρασαν τον πήχη των θεμιτών φιλοδοξιών και προσδοκιών. Αυτή η παράταξη, με το μεγάλο ιστορικό αποτύπωμα της αλλαγής, είναι το ‘άλογο’. Το ‘κάρο’ είναι οι υποψήφιοι. Και το κάρο δεν μπορεί να μπει μπροστά από το άλογο. Δεν είναι δυνατό να βάλουμε κανένα, μπροστά από τις αξίες και αρχές της παράταξης. Όλο αυτό που έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες,  πρέπει να ερμηνευτεί,  μόνο στο πλαίσιο των αξιών και των ιδεών μας. Δεν είναι δυνατόν  βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να πληροφορούνται από τα ΜΜΕ το τι συμβαίνει. Πρέπει οι διαδικασίες να είναι ανοιχτές, προς συζήτηση για όλους μας, με ενημέρωση και συμμετοχή», ενώ, εκφράζοντας σαφώς τη γνώμη της για τις τακτικές που ακολουθούν υποψήφιοι σε σχέση με την «επιστράτευση» βουλευτών ως υποστηρικτών τους, δήλωσε ότι «σε κάθε περίπτωση, η μετατροπή ενός βουλευτικού γραφείου σε άνδρο προώθησης υποψηφιοτήτων, είναι κατάλοιπο μιας άλλης εποχής».

Ερωτώμενη για τα σενάρια της υποψηφιότητας του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Λιακούλη υπογράμμισε ότι «αυτό που περιμένω είναι να πληροφορηθώ οριστικά για το ποιες είναι οι προθέσεις του, σε τι κατατείνουν πραγματικά οι πρωτοβουλίες συνομιλίας με όλους τους υποψηφίους και αν στόχος του είναι όντως η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης,  με ενωτικό και προοδευτικό πρόσημο ή αν απλώς επιθυμεί να είναι ο ίδιος υποψήφιος και διερευνά το περιθώριο ».

Παράλληλα, σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα, αυτό της αναζήτησης ευθυνών από την  Αυτοδιοίκηση που έχει διογκωθεί, λόγω των καθημερινών καταστροφών συνεπεία της κλιματικής κρίσης, η Λαρισαία βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών,  δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «οι κυβερνητικές εξαγγελίες επί του πρακτέου ουδέν συνεισφέρουν στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, όπως  γραφειοκρατικά και χρηματοδοτικά. Στην ουσία, οι αιρετοί ‘είναι χειρουργοί χωρίς εργαλεία’ και αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει », κατέληξε .
 Πολιτική επικαιρότητα – ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ – 18/10/2021 – YouTube