Τις πρόσφατες εξελίξεις της επικαιρότητας, κλήθηκε από την εκπομπή ‘Κοινωνία Ώρα Mega’ τουMEGA,  να σχολιάσει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την παράνομη παρακολούθηση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη:

  • «Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχτεί κανένα ‘ψίθυρο’ στο αυτί από αυτούς που ήρθαν στη Βουλή και ανερυθρίαστα είπαν ψέματα, τόσο σε εμάς όσο και στον ελληνικό λαό. 
  • Αυτή τη στιγμή, την ηθική νομιμοποίηση να ζητήσει εξεταστική επιτροπή έχει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς αντιμετωπίζουμε από την αρχή το ζήτημα θεσμικά και δεν καπηλευόμαστε τη συγκυρία. Να μας απαντήσουν για την παρακολούθηση του Προέδρου μας , τώρα. Για ποιο λόγο τον παρακολουθούσαν, μέσω ΕΥΠ και Predator; Γιατί είπαν ψέματα; Ηδη το θέμα, απασχολεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες. 
  • Την ίδια ώρα , η  ΝΔ διαρρέει ότι θα επεκτείνει τον χρόνο αναδρομικά για να ελέγξει εάν συνέβησαν αντίστοιχες παρακολουθήσεις, κατά το παρελθόν. Εφόσον η Κυβέρνηση έχει στοιχεία, οφείλει  να τα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πολιτικές πιρουέτες διαφυγής από το πραγματικό έδαφος, δεν θα επιτρέψουμε . 
  • Δεν θα δεχτούμε ούτε παλινωδίες,  ούτε τυχοδιωκτισμούς. Να τα φέρει όλα τα στοιχεία αν έχει και για τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και για την διακυβέρνηση Σαμαρά, όταν αρμόδιο ήταν το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και ο κ Δένδιας και για όλους όσοι πρέπει να ελεγχθούν.  
  • Το θέμα που δεν θα επιτρέψουμε να καλυφθεί και  θα μάθει όλος ο ελληνικός λαός είναι για ποιο λόγο παρακολουθούνταν ο Αρχηγός το ΠΑΣΟΚ. Οι βερμπαλισμοί, δεν αρκούν. Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, ο λαός θα μάθει, η αλήθεια θα κυριαρχήσει» 

Για τον εγκλωβισμό των Σύριων προσφύγων στον Έβρο και τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού:

  • Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να λειτουργεί θεσμικά, και το ίδιο θα πράξει και τώρα, στο θέμα του πολυήμερου εγκλωβισμού των προσφύγων στον Έβρο που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη αλλά και όλους μας, σε ανθρώπινο επίπεδο, αφού η πολιτική είναι η οπτική της πραγματικής ζωής. 
  • Ένα πεντάχρονο παιδί αφέθηκε αβοήθητο και κατέληξε να πεθαίνει, στη νησίδα του ποταμού, ενώ, ή μητέρα του φέρεται να το έθαψε με τα ίδια της τα χέρια. Δεν υπάρχει τίποτα τραγικότερο από αυτό. 
  • Με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν, τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης βγαίνουν στην επιφάνεια. 
  • Το ΠΑΣΟΚ, χωρίς άναρθρες κραυγές ή ευκαιρίες για κοκορομαχίες, ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις. Για το λόγο αυτό, θα θέσουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό προκειμένου να απαντηθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν οι 38 καταμετρημένοι Σύροι πρόσφυγες στη νησίδα, πώς συντελέστηκε ο πολυήμερος εγκλωβισμός τους εκεί, ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους, ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις από πολλές οργανώσεις και ποια ήταν η στάση των τουρκικών αρχών.

Η απώλεια της ζωής ενός πεντάχρονου παιδιού, αποτελεί χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και διαφάνεια από την πλευρά της Κυβέρνησης».