Πηγή in.gr

Στην εκπομπή One Talk και το Δημήτρη Μανιάτη μίλησε η βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη.
Αναφερόμενη στην εμπλοκή της με την πολιτική σημείωσε πως «η πολιτική είναι η ίδια η ζωή.

Όταν κανείς καταλάβει πόσο απλά είναι τα πράγματα, εάν ψάξεις τι ζητάει ο κόσμος από τη ζωή άρα και για την πολιτική, θα καταλάβεις για ποια πράγματα πρέπει να αγωνιστείς.

Το σύνθημα το δικό μου ήταν ‘’είμαι πάντα εδώ’’. Κάναμε μια πορεία στον κοινωνικό χώρο με το ‘’κανείς μόνος’’. Αυτή ήταν η προεκλογική μου εκστρατεία».

Σχετικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επέρριψες ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπεριφορά τους και αναφέρθηκε στο χειροκρότημα του Γιώργου Καμίνη στην ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

«Ο κ. Καμίνης χειροκρότησε για να τρολάρει. Ήμουν δίπλα του και είδα τι ψήφισε. Ήταν η τρας Βουλή εκείνη τη στιγμή. Προσωπικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα χθες στη Βουλή. Και την ευθύνη την έχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΝΔ. Απαράδεκτα τα υπονοούμενα του κ. Παπαγγελόπουλου για τα προσόντα του Ρασπούτιν και οι μετέπειτα μπηχτές στον Σαμαρά του στυλ ‘’θα σου πως, και μου είχες πει’’. Αυτή δεν ήταν εικόνα για τη Βουλή.

Από την άλλη και η κυβέρνηση προέβη σε σαφή υποτίμηση του θέματος. Δηλαδή οριακά υπογράφτηκε η πρόταση από 30 βουλευτές της ΝΔ και ήταν άδεια τα έδρανα της κυβέρνησης.

Ποιον πείθει ο κ. Μητσοτάκης ότι το έκανε για να διαχωρίσει τη κυβέρνηση από τη Βουλή.Μειονεκτική εικόνα σε ότι αφορά την βαρύτητα του θέματος» τόνισε η κ. Λιακούλη. Για την ψήφο των αποδήμων και την πρόταση του κόμματός της για το θέμα, επεσήμανε πως «έχουμε ανοιχτές τις θέσεις μας, είναι ανοιχτές σε διάλογο.

Οι θέσεις μας εκφράζουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Χρειάζεται συναίνεση για να μαζευτούν οι 200 ψήφοι για το νομοσχέδιο είπε» χωρίς να διασαφηνίσει εάν το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ. Χαρακτήρισε πάντως ιδεοληπτική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα «εάν όχι και υποκριτική».

Τέλος, μιλώντας για το προσφυγικό σημείωσε την ανάγκη η ΕΕ και να σταθεί δίπλα στο θέμα με στεντόρεια φωνή.

«Ο Ερντογάν παίζει σκληρό ροκ κι εμείς είμαστε ακόμα στα πολύ χαλαρά μπλούζ» είπε και τόνισε ότι «πρέπει να γίνει εθνική σύσκεψη για το θέμα».