«Η Κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη,  ‘κούνησε’ οριστικά το μαντήλι, στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας

Τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στο θέμα της παράνομης παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, κλήθηκε από την εκπομπή ‘Πρωινή Ενημέρωση’ του ΣΚΑΪ με τους Χρυσόστομο Τσούφη και Αντώνη Κρητικό, να σχολιάσει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • «Η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, έγινε «νόμιμα» και ήταν «τυπικά επαρκής», αλλά πολιτικά λανθασμένη. Η δήλωση αυτή αποτελεί κορυφαία αντίφαση της πολιτικής και της λογικής: ή νόμιμα παρακολουθούταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ , οπότε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού θα ήταν απολύτως παράνομη, ή απολύτως παράνομα παρακολουθούταν , γι ‘αυτό και αποκεφαλίστηκαν οι εμπλεκόμενοι.  Περιμένουμε την εξεταστική επιτροπή θα φέρει στο φως σημαντικές λεπτομέρειες για το θέμα».
  • «Κατηγορούν τον κ Ανδρουλάκη ότι αρνείται να ενημερωθεί . Δεν έχουμε ακούσει τίποτα πιο αισχρό και τίποτα πιο χυδαίο από αυτό που ζητάει η Κυβέρνηση, δηλαδή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το αφήγημά τους,  το «θύμα» να μετατραπεί σε «θύτη». Ένα ακόμη ερώτημα είναι , αλήθεια, όλα αυτά που ο κ. Γεραπετρίτης θέλει να ‘ψιθυρίσει’ στο αυτί του κ. Ανδρουλάκη, με ποια διαδικασία τα γνωρίζει, άραγε; Η ΕΥΠ έχει καταντήσει ‘σουρωτήρι’ και ελέγχεται απόλυτα από την Κυβέρνηση, αυτό αποδεικνύεται πέραν κάθε αμφιβολίας ».
  • «Ο κ. Ανδρουλάκης, από την πρώτη στιγμή, ήταν σαφής και είπε δημόσια την αλήθεια, διεκδικώντας θεσμικά τις απαντήσεις. Δεν έχει να κρύψει τίποτα, για αυτό και έκανε μήνυση στον Άρειο Πάγο και αναφορά στην ΑΔΑΕ. Αντίθετα, η Κυβέρνηση, ενώ οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, πετάει την μπάλα στην κερκίδα, κατασκευάζοντας εχθρούς. Τις τελευταίες μέρες έχουμε ακούσει για κατασκόπους , αόρατους εχθρούς, μέχρι και την προσβλητικότατη δήλωση για τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές της μειονότητας.Αυτή, λοιπόν, είναι η νέα κανονικότητα της Νέας Δημοκρατίας που κλείνει το μάτι στα ακροδεξιά ακροατήρια».
  • «Η δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η αυθεντική παραδοσιακή δημοκρατική παράταξη της Ελλάδας νιώθει ότι βρίσκεται, αυτές τις μέρες, σε déjà vu, ξαναζώντας μια πραγματικότητα που επανειλημμένα έχει υποστεί στο παρελθόν, ακριβώς όταν ο απλός κόσμος της ζητούσε να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια της. Όταν άρχισε να στρέφεται ο κόσμος του δημοκρατικού κέντρου  προς το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, τότε επενέβη το παρακράτος της συντηρητικής παράταξης της δεξιάς, με αποτέλεσμα, σήμερα, να βιώνουμε μια θεσμική προσβολή της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των δημοκρατικά κατοχυρωμένων αρχών και αξιών».
  • «Το θέμα δεν είναι προσωπικό και δεν αφορά μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αφορά τα ατομικά δικαιώματα κάθε πολίτη. Αρχικά, η Κυβέρνηση ήρθε στη Βουλή και με ψεύδη, επιχείρησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Όμως, η Κυβέρνηση, με τις πολιτικές της και τις επιλογές της  κούνησε οριστικά το μαντήλι στο χώρο του προοδευτικού κέντρου, στους δημοκρατικούς πολίτες που τώρα ‘κοιτάζουν’ αλλού, γιατί βλέπουν ότι αυτή η αδιέξοδη πολιτική μας γυρίζει χρόνια πίσω».