Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

«Λίγο πριν μπείτε στο στίβο της μάχης των Πανελληνίων Εξετάσεων, της πρώτης μεγάλης πρόκλησης, της πρώτης μεγάλης αναμέτρησης με τον εαυτό σας, θέλω να εκφράσω στην κάθε υποψήφια και στον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, την περηφάνια που νιώθω για το θάρρος και την δύναμή σας. 

Το άγχος και η αγωνία σας είναι δικαιολογημένα.  Η δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι το πρώτο ‘τεστ αντοχής’ των μαθητών μπροστά στο Άγνωστο! Το επόμενο βήμα, κανείς δεν το γνωρίζει, κι ίσως αυτή είναι και η γοητεία της ζωής. 

Όμως, το σημαντικότερο είναι να προσπαθείς, να αγωνίζεσαι, να συμμετέχεις χωρίς να σε νοιάζει η έκβαση, γιατί στα μάτια των γονιών σας, των καθηγητών σας και όσων σας αγαπούν, είστε άξιοι μαχητές… 

Για όλους εμάς τους ‘μεγάλους’, η επιτυχία σας, ασχέτως αποτελέσματος, είναι η προσπάθεια που έχετε καταβάλει, ο ιδρώτας και τα δάκρυα που έχετε χύσει, όλα αυτά τα χρόνια της πυρετώδους προετοιμασίας, για να φτάσετε σήμερα, στην τελική μάχη.

Σήμερα, κρατάτε στα χέρια σας τα κλειδιά του μέλλοντος σας. Σήμερα, διεκδικείτε την υλοποίηση των ονείρων σας! Προχωρήστε με θάρρος! 

Η επιτυχία συνοψίζεται σε τρία Τ, όπως έγραψε και ο μεγάλος μας ποιητής Ελύτης «Ταλέντο, Τόλµη, Τύχη», που συνοδεύονται από τη δύναμη της ψυχής σας και την ευλογία του Θεού μας. 

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη, με υπομονή και ψυχική ηρεμία, σε όλες και όλους τους υποψηφίους! Η σκέψη μας και οι ευχές μας είναι μαζί σας και μην ξεχνάτε ποτέ ότι στην καρδιά μας, είστε όλοι Νικητές!