Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση επείγουσας ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με το ψηφιακό χάος που έχει προκληθεί στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εκατοντάδων αγροτών της Γλαύκης του Δήμου Κιλελέρ, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής : 

«Στη σωρεία των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες του νομού μας, ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη πρωτοφανής ταλαιπωρία που βίωσε μεγάλος αριθμός αγροτών, σχετικά με την υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών από τη Γλαύκη του Δήμου Κιλελέρ, εκατοντάδες κατ’ επάγγελμα αγρότες, κατά την διαδικασία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2021, ήρθαν αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου,, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν εμφανίζονται ως αγρότες. Στις επανειλημμένες προσπάθειές τους, μάλιστα, να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία και να ενημερωθούν για την σύγχυση που έχει προκύψει, ουδεμία εξήγηση έλαβαν!  

Οι εν λόγω αγρότες, οι οποίοι ασκούν πολλά χρόνια το επάγγελμα, βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση, αδυνατώντας να καταλάβουν το λόγο που το ηλεκτρονικό σύστημα αρνείται να δεχθεί τις φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ κατά τα προηγούμενα έτη, δεν παρουσιάστηκε αντίστοιχο πρόβλημα. 

Το αιφνίδιο αυτό πρόβλημα, ήρθε να προστεθεί στις σκληρές δοκιμασίες που βιώνουν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που πλήττουν τη χώρα μας και είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να υποβάλλονται σε περαιτέρω δοκιμασίες, λόγω του ψηφιακού χάους που επικρατεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Τέτοιου είδους φαινόμενα, που δημιουργούν έντονη αναστάτωση σε μεγάλη μερίδα πολιτών, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ψηφιακή επανάσταση που διατείνεται ότι έχει επιφέρει στο κράτος η Κυβέρνηση, με κύριο γνώμονα την βελτίωση των σχέσεων των πολιτών με το Δημόσιο και την αισθητή διευκόλυνση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτώ τους συναρμόδιους Υπουργούς εάν γνωρίζουν το ζήτημα που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό κατ’ επάγγελμα αγροτών, οι οποίοι δεν εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ως ‘αγρότες’ καθώς και τι σκοπεύουν άμεσα να πράξουν προκειμένου να ομαλοποιηθεί η έκρυθμη κατάσταση και να διορθωθεί η λανθασμένη αναγραφή των στοιχείων τους».