Κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς   Εσωτερικών και Οικονομίας, πραγματοποίησε για το φλέγον ζήτημα των τραγικών ελλείψεων, που άφησαν οι καταστρεπτικοί δίδυμοι σεισμοί της Ελασσόνας , στο Μεσοχώρι, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς οι συνθήκες καθημερινής διαβίωσης των κατοίκων παραμένουν δραματικές, με την  αξιοπρέπειά τους να έχει καταρρακωθεί.

Στην ερώτησή της η κ Λιακούλη επισημαίνει τα εξής : 

 «Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες  από τον διπλό καταστροφικό σεισμό της Ελασσόνας στο Νομό Λάρισας  και όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές και κοντέινερ. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και την ωραιοποίηση των καταστάσεων από τη πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Δαμάσι, παραμένει δραματική. Χαρακτηριστικό μάλιστα παράδειγμα της δυσμενούς κατάστασης που βιώνει η ευρύτερη περιοχή της  Ελασσόνας, αποτελεί το Μεσοχώρι Ελασσόνας .

Η απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου μισό χρόνο μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς δεν έχει τελειωμό. Διαμαρτύρονται δημόσια ότι εξακολουθούν να βιώνουν τριτοκοσμικές καταστάσεις, διότι δεν διαθέτουν καθαρό, πόσιμο και ποιοτικό νερό στους οικίσκους της δομής, ούτε για να πιουν, ούτε για να μαγειρέψουν. Και τούτο, διότι είναι δυσχερής η μεταφορά του νερού με σωλήνες άρδευσης από τον αγωγό ύδρευσης…

   Επιπλέον,  δεν  υπάρχουν ούτε σκέπαστρα, ώστε να μπορούν να προστατευτούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ούτε εγκατάσταση φωτισμού στο δρόμο που συνδέει τη δομή με το χωριό με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τους πεζούς. Ούτε  λόγος βέβαια, για θερμαντικά σώματα, κουζίνες και πλυντήρια στους οικίσκους…

  Την ίδια ώρα οι οικονομικές υποχρεώσεις «τρέχουν» και  ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει από την Κυβέρνηση, για τα σπίτια που κρίθηκαν κατεδαφιστέα και για απαλλαγή των κατοίκων από τα δημοτικά τέλη και από τις πάγιες χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος, νερό.

  Σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην έγινε σεισμός ! 

   Πρόκειται, συνεπώς, για αγώνα επιβίωσης των κατοίκων του Μεσοχωρίου,  για αυτό ζητώ από τα αρμόδια υπουργεία, να προβούν σε άμεσες ενέργειες, θέτοντας τάχιστα και συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών, ώστε  να μπορέσουν οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου, «πονεμένοι» από το σεισμό , να επιβιώσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς».