Με μήνυμά της για την Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής : 

« Σήμερα τιμούμε τη Γυναίκα Αγρότισσα, τη σκληρά εργαζόμενη μαχήτρια της γης.

Η συμβολή της πολύτιμη, η αξία της διαχρονική και ο ρόλος της στην οικογένεια και την κοινωνία πολύμορφος και ζωτικός: μάνα, σύζυγος, νοικοκυρά, εργάτρια. Αθόρυβη Ηρωίδα της ζωής που, εδώ και αιώνες, με ιδρώτα και δάκρυα, καλλιεργεί, φροντίζει για τη τροφή μας και στηρίζει την οικογένεια και την τοπική κοινωνία. 

Όσες και όσοι από μας, είχαν την τύχη να μεγαλώσουν δίπλα σε μια τέτοια Γυναίκα,  γνωρίζουν καλά πως πίσω από το μεγαλείο του περήφανου χαμόγελου,  κρύβονταν όλοι οι κόποι και οι θυσίες τους. 

Κρύβονταν η αγωνία, οι ταλαιπωρίες, η σωματική και ψυχική εξάντληση από την καθημερινή πάλη με τη γη,  αλλά και τα κοινωνικά στερεότυπα που εξακολουθούν να υπάρχουν και να δυσκολεύουν τις ζωές τους. 

Στη χώρα μας, οι γυναίκες αγρότισσες αποτελούν το ½ του αγροτικού πληθυσμού. Ωστόσο, συνεχίζουν να υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, σε επαγγελματικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο, οι οποίες διογκώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Επιπλέον, ο άρρηκτος δεσμός τους με τη γη,  τις καθιστά πιο ευάλωτες στις ραγδαίες κλιματικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια.   

Η Πολιτεία, οργανωμένα, οφείλει να προστατεύσει και να ενισχύσει την εργασιακή χειραφέτηση των γυναικών στον πρωτογενή τομέα. 

Οφείλει να διαφυλάξει τα δικαιώματά τους στη γη και τους πόρους, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην κοινωνική συνοχή και στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Είναι ατομικό και κοινωνικό χρέος,  όλων μας . 

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» μέσα από την καρδιά μας στις μάνες μας, στις γιαγιάδες μας, σε όλες τις Γυναίκες της ζωής μας, που, αδιαμαρτύρητα, πάλεψαν και παλεύουν, σε αντίξοες καιρικές,  οικονομικές,  αλλά και κοινωνικές συνθήκες, για να μας αναθρέψουν, να μας σπουδάσουν, να μας προσφέρουν τα εκλεκτά αγαθά της ελληνικής γης. 

Το μεγαλείο τους είναι διαχρονικό, καθώς, παρά το γεγονός ότι οι Αγρότισσες ανακατεύουν τον ιδρώτα τους με το χώμα, δουλεύοντας σκληρά και πολλές φορές πάνω από τις σωματικές τους δυνατότητες, την ίδια ώρα χαρίζουν το πιο αυθεντικό και ανθρώπινο χαμόγελο, την πιο τρυφερή αγκαλιά.

 Γιατί έχουν καταφέρει να συνδεθούν με την Μάνα Γη και να την εκφράσουν, με μια συγκλονιστική γνησιότητα, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει σήμερα ο κόσμος μας».