Τις τρέχουσες πολιτικέςεξελίξεις κλήθηκε από την εκπομπή ‘ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ’της ΕΡΤ1μετη Νίνα Κασιμάτη, να σχολιάσει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Για τηνυπόθεση της παράνομης παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Η Κυβέρνηση έταξε ‘λαγούς με πετραχήλια’ για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Περιμέναμε, λοιπόν, να μας αιτιολογήσουν την απόφαση παρακολούθησης του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, όμως αυτό δε συνέβη. 

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία δεν αποκάλυψε η Κυβέρνηση, αλλά η ΑΔΑΕ, η οποία απευθύνθηκε στον πάροχο της τηλεφωνίας και πληροφορήθηκε την άρση του απορρήτου. 

Τότε, η Κυβέρνηση διεμήνυε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ότι πράγματι η παρακολούθηση διενεργήθηκε για λόγους εθνικής ασφάλειας, τους οποίους θα μάθουμε στη συνέχεια. 

Στη συνεδρίαση, όμως, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας , η οποία, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, είναι η αρμόδια να ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρξε ουδείς λόγος για την παρακολούθηση». 

  • Για την Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί, μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, την οποία, δυστυχώς, η ΝΔ δενυπερψήφισε, δηλώνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ‘παρών’. 

Εμείς ζητάμε να λειτουργήσουν οι θεσμοί, χωρίς ψιθύρους ‘στο αυτί’ , χωρίς ‘ραβασάκια’ και ταχυδρομικά περιστέρια. Αφενός, θέλουμε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της, και όχι να παρελαύνουν οι ‘υπεύθυνοι’, κρυπτόμενοι πίσω από το ‘απόρρητο’. Αφετέρου, απαιτούμε η Εξεταστική Επιτροπή να ρίξει φως στο βασικό ερώτημα που απευθύνει ο μέσος πολίτης και είναι το εξής: Ποιος είναι ο λόγος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη»

  • Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ΜπουρχάνΜπαράν:

«Οι δηλώσεις του κ. Μπαράν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την παράταξη, ούτε μπορούν να αντιπροσωπεύσουν το ΠΑΣΟΚ. Στην επικοινωνία που είχα μαζί του, ήμουν σαφής και σταθερή, τονίζοντας ότι αυτά τα οποία υποστήριξε δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις που εκφράζει διαχρονικά η παράταξή μας. 

Στη συνέχεια, με νέα του δήλωση, ανασκεύασε το περιεχόμενο της ανάρτησής του και, πλέον, η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη».