Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της «Παναγίας Ελεούσας της Δεμερλιώτισσας», και στο ιερό προσκύνημά της, στο Σταυρό Φαρσάλων, παραβρέθηκε η βουλευτής του Κινήματος  Αλλαγής ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία μετά την επίσημη δοξολογία, δήλωσε:

« Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, στον Ι.Ν. της Παναγίας Ελεούσας της Δεμερλιώτισσας, μαζί με πιστούς και συμπολίτες, τιμήσαμε την Μεγαλόχαρη και ζητήσαμε την ευλογία Της. Σήμερα ήρθαμε να προσευχηθούμε,  αλλά ταυτόχρονα θαυμάσαμε, τον ιστορικό ναό της Παναγίας,  που μας  γεμίζει δέος και συγκίνηση, καθώς έχει μακρόχρονη και ένδοξη πορεία θρησκευτικής διαδρομής, χτισμένος από το 1778, με θαυμαστή τεχνοτροπία κατασκευής, τόσο  εξωτερικά όσο και εσωτερικά και με το μοναδικό τέμπλο και τις αγιογραφίες του, να αποτελούν σπάνια κειμήλια της Ορθοδοξίας μας.

 Ευχή και ελπίδα μου, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά, να μας προστατεύει,  με την Αγάπη και την μέριμνα που δείχνει πάντα στον Άνθρωπο. Η  Δύναμη της Μεγαλόχαρης που ενισχύει την βαθιά πίστη των Χριστιανών, που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται αυτή την ημέρα να την τιμήσουν,  είναι ο μεγάλος σύμμαχός μας, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. 

Είναι το Φως, μέσα στην καταχνιά και στη δυσκολία της καθημερινότητάς μας, αλλά και στα δύσκολα και μεγάλα ζητήματα,  που ταλανίζουν την χώρα μας.

 Χωρίς τις παραδόσεις και την Πίστη μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

 Όπως δεν μπορεί να σταθεί το δέντρο , χωρίς τις ρίζες του.

 Χρόνια Πολλά, η Παναγία μας να πρεσβεύει για όλους μας »