Η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, αναφερόμενη στην απώλεια του γιατρού Γιώργου Παρούτογλου , δήλωσε :

«Με μεγάλη μου θλίψη αποχαιρετώ τον σπουδαίο Γιατρό μας, τον  υπέροχο Άνθρωπο και τον αγαπημένο Φίλο, Γιώργο Παρούτογλου. 

Ένα δημοκράτη, ασυμβίβαστο αγωνιστή που δεν δίστασε ποτέ να τα βάλει με όλους και με όλα, προκειμένου να διασφαλίσει για την πόλη και τους ανθρώπους μας, καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, αξιοπρέπεια στην ασθένεια και νοσηλεία, αποτελεσματικότητα στη θεραπεία. 

Γεμάτος πάθος, άοκνος καθημερινός εργάτης στο χώρο της υγείας,  κατάφερε  με δική του επιμονή και πείσμα, να  δημιουργήσει την Γαστρεντερολογική Κλινική στο  Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και να παλεύει μέχρι το τέλος για την αναγνώριση της καταλληλότητάς της για την ειδίκευση των ιατρών στη γαστρεντερολογία. 

Κυρίως όμως, ο  Γιώργος , μας φρόντισε όλους… Τους παππούδες και γιαγιάδες μας, τους γονείς μας, εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Θέλαμε το Γιώργο να μας εξετάσει, αυτός να μας μιλήσει, να μας εμψυχώσει και ίσως και να μας παρηγορήσει. Το πολύ δύσκολο, το έφτιαχνε με τον τρόπο του ανεκτό, το εύκολο  γέμιζε τον ίδιο τόση χαρά, που σαν μικρό παιδί πανηγύριζε με το αποτέλεσμα.. . Έσφιγγε τα χέρια των ανθρώπων για να τους στηρίξει, σκούπιζε τον ιδρώτα τους στην εξέταση, τους χάιδευε για να ανανήψουν . Ο Γιώργος ταυτιζόταν με κάθε ασθενή. 

Έγινα αυτόπτης μάρτυρας της τρυφερότητας που επέδειξε λίγο πριν το τέλος στον πατέρα μου. Έκανε το τελευταίο διάστημα της ζωής του ευχάριστο, αισιόδοξο, μέχρι που φιλοσοφούσε μαζί του για τη ζωή και για το πέρασμά της, για τα όσα κερδίζουμε και για όσα αφήνουμε πίσω, με τρόπο μοναδικό …

Ο ίδιος άφησε πίσω του μια ανεξίτηλη σφραγίδα Ανθρωπιάς και Αγάπης,  της υπέρτατης προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη φροντίδας και περίθαλψης.

Του χρωστάμε πολλά. Πρόλαβα πριν λίγες εβδομάδες και του το είπα…Ότι τον αγαπάμε, ότι έγινε ένας από όλους εμάς, ότι η πόλη τον κρατά στους επιφανείς της με προσφορά ανεκτίμητη και εμείς μέσα μας, σαν έναν από τους πολύ δικούς μας Ανθρώπους, που πάντα θα έχουμε στο πιο τρυφερό μέρος της καρδιάς μας… 

Καλό Ταξίδι, Σπουδαίε Γιατρέ μας, Αξέχαστε Φίλε Γιώργο »