Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής :  

«Ένας στους δύο Έλληνες, σύμφωνα με το νέο Ευρωβαρόμετρο δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Οι τιμές στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, σφυροκοπούν νοικοκυριά και επαγγελματίες, βάζουν σε τρομερή αγωνία τους Ανθρώπους μας και στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις. Κατά 40% μειωμένη η κίνηση φέτος σε σχέση με πέρσι στην αγορά, ενόψει του Πάσχα, εκτιμούν οι ειδικοί . 

Η Ελλάδα σε κρίση, ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης συνεχίζεται και τα μηνύματα που δίνουν οι διεξαγόμενες Γαλλικές εκλογές, είναι σοβαρά και έχουν να κάνουν με το λαϊκισμό που όλοι καταδικάζουν, αλλά λίγοι πραγματικά το εννοούν.  

Η απάντησή της Κυβέρνησης σε όλα αυτά, είναι η πολιτική της ρεκλάμας. Τσιτάτα και συνθήματα όπως ο τίτλος του παρόντος νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά…» , χωρίς να λένε για ποιους αλήθεια…Σίγουρα όχι για τους εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ, που φτάνουν σήμερα τους 1.109.000.

Παιχνίδι με τις λέξεις, παιχνίδι με την επικοινωνία, παιχνίδι με τις εντυπώσεις. Παιχνίδι όμως με σοβαρά θέματα, με πολιτικές επιλογές ευθύνης, χωρίς αίσθηση της δικής τους ευθύνης.

Από την άλλη, τους αρέσει να προκαλούν. Χρησιμοποιούν τις λέξεις , κατά το δοκούν, δίνοντάς τους τελείως διαφορετικό νόημα από το πραγματικό.

Μας θυμίζουν τη φράση του Γκαίτε, που έλεγε ότι «Όταν οι ιδέες αποτυγχάνουν, οι λέξεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες». Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωσή της Κυβέρνησης. Αφού δεν μπορεί να χαράξει πολιτική, να προτείνει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο δράσης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, να τερματίσει τις παθογένειες, να αλλάξει πραγματικά και ουσιαστικά τον πολιτικό χάρτη… «βαφτίζει το ψάρι κρέας» και προσπαθεί μάλιστα να πείσει πόσο γευστικό είναι 

Αντί να στηρίξει τους ευάλωτους πολίτες, λαμβάνοντας ΤΩΡΑ, τα αναγκαία μέτρα που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένως  έχει προτείνει, μετονομάζει ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ. Η πραγματική σκοπιμότητα πίσω από την δραματική συρρίκνωση της παρουσίας των Κοινωνικών Εταίρων από τη Διοίκηση του Οργανισμού και της υπερσυγκέντρωσης εξουσιών είναι μία: θέλει να ελέγξει τον ΟΑΕΔ , να αποβάλλει τους κοινωνικούς εταίρους , να συρρικνώσει κάθε κοινωνική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα! 

Ο Πρωθυπουργός, υποσχέθηκε χθες φθηνά σπίτια στα νέα ζευγάρια, μήνες μετά τις τοποθετήσεις του Πρόεδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος, πρώτος έφερε στο δημόσιο διάλογο τη σημασία εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα της κοινωνικής κατοικίας . Το κρίσιμο θέμα της κοινωνικής στέγασης, για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αποτελεί βασικό πρόταγμα του Σοσιαλδημοκρατικού μας προγράμματος. Χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς σύνδεση της στεγαστικής με συγκεκριμένες οικογενειακές και δημογραφικές πολιτικές, δεν μπορεί να επιτευχθεί ένα δίκαιο και λειτουργικό πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, στα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως αυτό που οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. H χάραξη μιας σοβαρής στεγαστικής πολιτικής που θα διευκολύνει την ενοικίαση αξιοπρεπούς κατοικίας με χαμηλό κόστος από τα νέα ζευγάρια, είναι προτεραιότητά μας και γι’ αυτή θα αγωνιστούμε. Με στοιχεία, με στρατηγική και κυρίως με αλήθειες ουσίας και όχι επικοινωνίας!». 

Δείτε την ομιλία