Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Αλ. Τασούλη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη

Στις Ερωτήσεις αναφορικά με το κατά πόσο αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η δυσαρέσκεια των πολιτών από την κυβερνητική πολιτική και δη για το θέμα των υποκλοπών,  η Ε. Λιακούλη σημείωσε ότι «ο κόσμος την έχει φυλάξει την υπονόμευσή της Δημοκρατίας στο μυαλό του, την κρατά πάντα εκεί και την κατάλληλη στιγμή θα την ανακαλέσει, θα την επικαλεστεί και θα πυροδοτήσει την τελική αντίδρασή του, που θα είναι μια πολύ δύσκολη συνθήκη για την Κυβέρνηση».

Επιπλέον, και στο πλαίσιο των ερωτήσεων σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπογράμμισε πως «βιώνουμε ένα τοξικό κλίμα, όπου κάθε Κυριακή αναμένουμε νέο κατάλογο με ονόματα. Αντί να έρθει ο Πρωθυπουργός, προτείνοντας για 1ηφορά μια ρηξικέλευθη αλλαγή, τη σύσταση ενός Δικαστικού Συμβουλίου που θα αποφασίζει αυστηρά και μόνο για τις υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, χωρίςν α είναι από πριν προδιαγεγραμμένοι ποιοι θα συμμετέχουν σ’ αυτό, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να “μαδάει την μαργαρίτα”.  Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρύθμιση που ορίζει πως ένας παρακολουθούμενος δεν έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί ποτέ την αιτιολογία, τους λόγους για τους οποίους τον παρακολούθησαν, ενώ παράλληλα ανοίγει σε τεράστια επίπεδα η έννοια της «εθνικής ασφάλειας». Αυτά είναι αδιανόητες καταστάσεις. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα παιχνίδι θεατρικού τύπου της Κυβέρνησης , που στοχευμένα υλοποιεί πρωτοφανείς για τη Δημοκρατία μας , πολιτικές».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, αναφερόμενη στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την Υγεία, επέρριψε στην Κυβέρνηση  παντελή «έλλειψη σοβαρότητας», τονίζοντας «ότι μετά την πλήρη αποτυχία του πολυδιαφημισμένου προγράμματος των “Πιλοτικών Νοσοκομείων”, όπου θα υπήρχε συνεργασία και βοήθεια από τον Ιδιωτικό Τομέα προς και μέσα στα Νοσοκομεία, στο σημερινό Νομοσχέδιο συζητάμε για γιατρούς δύο ταχυτήτων, με την Κυβέρνηση να έχει απέναντί της όλο τον ιατρικό κόσμο, ακόμη και τους πιο θερμούς υποστηρικτές της».«Είναι απολύτως σαφές ότι μετακυλίεται οικονομικό βάρος στον ασθενή, καθώς θα πληρώνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην ιδιωτική μονάδα από εργαζόμενους γιατρούς στο ΕΣΥ, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τον πληθωρισμόνα τρέχει με 9 % στον Νοέμβριο» σημείωσε η Ε. Λιακούλη, αναδεικνύοντας την «ανάγκη ύπαρξης ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου προστατεύονται οι πιο αδύναμοι, οι πιο ευάλωτοι» και προτείνοντας «η Κυβέρνηση να ενισχύσει τα Νοσοκομεία και να τα χρηματοδοτήσει με πόρους από τον χώρο της ενέργειας, όπου μετράμε δισεκατομμύρια κάθε μήνα, τα οποία η Κυβέρνηση ανερυθρίαστα αφήνει ανέπαφα»