Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή του νομού και ευρύτερα της Θεσσαλίας. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Γραμματέας της Κ.Ο. συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχο κ. Φαλάρα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Πύραρχο κ. Μητσογιάννη και τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας,  Αντιπύραρχοκ. Βαρδάτσικο, καθώς και τους πυροσβέστες της βάρδιας. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος της Λάρισας, το οποίο, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικήςπεριόδου, ήδη έχει κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, τις περισσότερες φορές σεπολλαπλά μέτωπα, κυρίως σε χωράφια, όπως σε καλλιέργειες σιτηρών.

Όπως ανέφεραν στην Γραμματέα της Κ.Ο., οι πυροσβέστες καλούνται να ανταποκριθούν νυχθημερόν σε πληθώρα εκτάκτων αναγκών, τόσο εντός όσο και εκτός του νόμου της Λάρισας, γεγονός που απαιτεί να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, ενώ η υποστελέχωση και ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός οδηγούν το υπάρχον προσωπικό σε πλήρη εξάντληση. Στα βασικά, πάγια αιτήματά τους, τα οποία παραμένουν ανικανοποίητα μέχρι και σήμερα, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό, ο άμεσος εκσυγχρονισμός του ατομικού εξοπλισμού και των μέσων ατομικής προστασίας, καθώς και η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού με νέα οχήματα, που να ανταποκρίνονται στις μεγάλες ανάγκες της εποχής.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Οι πυροσβέστες μας, αυτοί οι αφανείς ήρωες, που κάθε φορά, μας συγκλονίζουν με το σθένος και την αυτοθυσία τους, αξίζουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας. 

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όλο το προσωπικό της Πυροσβεστικής,  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του, υπερβάλλοντας εαυτόν.

Η στήριξη και ενίσχυση του κλάδου των πυροσβεστών αποτελεί βασικό καθήκον της Πολιτείας. Τα δίκαια αιτήματα που, εδώ και χρόνια, εκφράζει σύσσωμο το προσωπικό της Πυροσβεστικής, πρέπει επιτελούς  να τύχουν της δέουσας φροντίδας από την Κυβέρνηση.Επανειλημμένως, με σειρά κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, έχω θίξει την αδήριτη ανάγκη ενδυνάμωσης της Πυροσβεστικής, με επιπλέον προσωπικό, αλλά και με νέο, σύγχρονο εξοπλισμό.Ήδη στο νομό μας, είχαμε 115 φωτιές που ξέσπασαν στον κάμπο, θέτοντας σε διακινδύνευση μεγάλες περιοχές. Απαιτείται εγρήγορση, ετοιμότητα, αλλά και μέσα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους οι δομές της Πυροσβεστικής. 

Θα συνεχίσω να στηρίζω, με όποιον τρόπο μπορώ, τις διεκδικήσεις του κλάδου των πυροσβεστών, οι οποίοι, θέτοντας πέρα και πάνω από όλα την εκπλήρωση του δύσκολου καθήκοντός τους, διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους, για τη δική μας ασφάλεια και προστασία, μπροστά σε κάθε είδους καταστροφή ή απειλή. Παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής μας».