Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, και ειδικότερα για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα εξής:

«Η κουρελιασμένη Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη από το βαρύ σκάνδαλο των υποκλοπών, που σέρνεται πίσω από τη φίμωση των μαρτύρων και διάφορες άλλες χυδαιότητες, οι οποίες καταγράφονται στο δημόσιο βίο και μέσα στο Κοινοβούλιο, ήρθε να μοιράσει στη ΔΕΘ πάλι “καθρεφτάκια για ιθαγενείς”.

Ποιος ξεχνά, όμως, ότι έχουμε υπερεκτέλεση φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο οκτάμηνο, καθώς και 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος επιπλέον έσοδα από φόρους, σε σχέση με τον προηγούμενο Αύγουστο.

Συνεπώς,οι ειρωνείες για το “λεφτόδεντρο”, πίσω από τις οποίες επικοινωνιακά κρυβόταν ο κ. Μητσοτάκης, καταπίπτουν, όσο ο Ελληνικός Λαός βλέπει στα επίσημα στατιστικά δεδομένα.

Δεν μπορούν να σταθούν πια οι δημοσιονομικές δικαιολογίες, πως δεν υπάρχει χώρος για να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Αντί να κάνουν, λοιπόν, παραγωγικές επενδύσεις, επιλέγουν να περιορίζονται σε επιδοματικές πολιτικές. Και μάλιστα, εξαιρώντας από αυτές τις πολιτικές τις μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες, όπως των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, αλλά και των αγροτών

Επειδή προέρχομαι από αγροτική περιοχή, οι εξαγγελίες προς τον αγροτικό κόσμο είναι πράγματι “καθρεφτάκια προς ιθαγενείς” και πολιτική “απάτη”. Συγκεκριμένα, από τα δισεκατομμύρια που μοίρασε η Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 150 εκατομμύρια ευρώ δήθεν στον αγροτικό κόσμο, εκ των οποίων , τα 90 εκατομμύρια στους κτηνοτρόφους και τα 60 στους αγρότες, τα οποία είναι τα χρήματα που ήδη έχει εξαγγείλει και οφείλει από το ΕΣΠΑ.

Όσο για την κοινωνική κατοικία, υπενθυμίζω ότι τον ελληνικό δημόσιο διάλογο τον άνοιξε πρώτοςο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, προτείνοντας καλές πρακτικές από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες για τον τρόπο με τον οποίο σε άλλα κράτη χειρίζονται το θέμα επιτυχημένα. Η Ν.Δ., αντί  να διδαχθεί από τα καλά παραδείγματα που ήδη υπάρχουν, προσπαθεί να ενισχύσει τα λόμπι των μεγάλων κατασκευαστών.

Σε ότι αφορά τις κοκορομαχίες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουμε απλώς, πόσο ίδιοι είναι. Χορεύουν ασταμάτητα  το “βαλς του βάλτου”, στα λασπόνερα και οι δύο.

Η Δημοκρατική Ανατροπή είναι μονόδρομος. 

Ειδικά τέλος,  για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνω πως τους πιάσαμε στα “πράσα” και αυτό τους καθήλωσε. 

Κουρέλιασαν αδίστακτα τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς. 

Επιβάλλουν ομερτά με απύθμενο θράσος, φιμώνουν τα στόματα των μαρτύρων. 

Είναι αδιανόητο ότι απέκλεισαν από την Εξεταστική όλα τα άμεσα εμπλεκόμενα και αρμόδια πολιτικά πρόσωπα. 

Να είναι σίγουροι όμως,  πως αυτό το θέμα δεν θα τελειώσει εδώ»