Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν και αφορούν στους εργαζόμενους , οι οποίοι βρίσκονται σε απόλυτα οριακή κατάσταση, χωρίς διέξοδο στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω έλλειψης προσωπικού .  

Η Γραμματέας της Κ.Ο., τις προηγούμενες ημέρες είχε δεχθεί παράπονα από πολλούς εργαζομένους οι οποίοι κατήγγειλαν ότι αντιμετωπίζουν εργασιακή εξάντληση εξαιτίας του γεγονότος ότι αναγκάζονται να εργάζονται ακατάπαυστα, χωρίς ρεπό , χωρίς άδεια, χωρίς σαββατοκύριακα και είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, κ. Παπαδόπουλο, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς του καταστήματος και  ενημερώθηκε διεξοδικά για τις συνθήκες κράτησης, τη μεγάλη υποστελέχωση σε προσωπικό και τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων. 

Ειδικότερα, ο Διευθυντής αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού και στον ανεπαρκή αριθμό οργανικών θέσεων σωφρονιστικών υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι από σε σύνολο 119 εργαζομένων , μόνο οι 65 εκτελούν πραγματική υπηρεσία! ενώ οφείλονται περίπου 8.500 ημέρες ρεπό στους εργαζομένους. Η κατάσταση είναι τραγική, τα πράγματα είναι οριακά, το προσωπικό είναι πολύ κάτω από τις προδιαγραφές ενώ αυτά τα  φλέγοντα ζητήματα παραμένουν άλυτα εδώ και καιρό, παρά και τις συνεχείς εκκλήσεις προς το Αρμόδιο Υπουργείο και τους φορείς. 

Παράλληλα, στη φυλακή κρατούνται 750 κρατούμενοι , ενώ οι προδιαγραφές της είναι για 550 , το κτηριακό πρόβλημα είναι οξύ , ενώ και η ιδιομορφία του κτηρίου που αποτελείται από έξι πτέρυγες, δημιουργεί μεγάλα ζητήματα . Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη φυλακή των Διαβατών με μία ενιαία πτέρυγα  υπηρετούν 117 άτομα, όσα ακριβώς και στη Λάρισα, με έξι πτέρυγες . Παράλληλα, πραγματοποιούνται περίπου 1600 μεταγωγές στο νοσοκομείο και 600 μεταγωγές στα δικαστήρια κάθε έτος , αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις απαιτήσεις προσωπικού. 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συναντήθηκαν με την Γραμματέα και εξέθεσαν την τραγική κατάσταση που ζουν κάνοντας λόγο για «καθημερινή κόλαση» στην εργασία τους, χωρίς προσωπική και κοινωνική ζωή, μέσα σε ανυπόφορες συνθήκες και με πολλά προβλήματα στην υγεία τους , αφού εργάζονται μέρα –νύχτα, μήνες ολόκληρους, αδιάκοπα.  

Στη συνέχεια, η βουλευτής ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους στην εξωτερική φρουρά για τα θέματά τους , που κυρίως αφορούν ότι σε λίγο θα συνταξιοδοτηθούν ομαδικά πολλοί εργαζόμενοι, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη, ενώ είναι σοβαρή η έλλειψη εξοπλισμού  και επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα υπηρεσιακά διπλώματα οδήγησης που οφείλει το αρμόδιο υπουργείο για τους υπαλλήλους, που τώρα αναγκάζονται οι ίδιοι να διασφαλίζουν και να πληρώνουν , για υπηρεσιακές ανάγκες 

Μετά την συνάντηση, η κ Λιακούλη , επεσήμανε τα εξής: 

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά για το κατάστημα της φυλακής Λάρισας. Οι εργαζόμενοι είναι σε τραγική κατάσταση λόγω έλλειψης προσωπικού, που οδηγεί στην κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, ενώ κινδυνεύει πλέον η σωματική και ψυχική τους υγεία, λόγω της αδιάκοπης εργασίας τους,  δημιουργώντας περαιτέρω κοινωνικά προβλήματα και στις οικογένειές τους . Επανειλημμένα πραγματοποίησα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το κατάστημα Λάρισας,  χωρίς όμως να τύχουν ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση. Καταθέτω άμεσα επίκαιρη ερώτηση έτσι ώστε να έρθει ο κ Υπουργός στη Βουλή και να απαντήσει για την κατάσταση στις φυλακές Λάρισας. Είδα με τα μάτια μου την κατάσταση και νιώθω ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται πραγματικά σε οριακή κατάσταση και σε εργασιακή εξάντληση. Απαιτείται παρέμβαση άμεσα. Τη Δευτέρα, θα την καταθέσω»