Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στα παράλια του Δήμου Αγιάς, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του  Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Φιλοκτήτης», ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2012 και κάνει αισθητή την παρουσία του με αξιόλογη και συνεχή  δράση,  πλήθος εκδηλώσεων αλλά και παρεμβάσεων που στοχεύουν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κα Μαρία Αντωνία Χατζοπούλου, η αντιπρόεδρος, κα Έφη Ζιάκα και  η γραμματέας Έλλη Τσούρα-Τσαπάνου, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της βουλευτή και παρουσίασαν τις δράσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και χρόνια για να αναδείξουν τον τόπο τους, όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο,  αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ενδεικτικό όχι μόνο της πολιτιστικής,  αλλά και της ανθρωπιστικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι διοργάνωσαν πρόσφατα συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Λάρισας, ενώ διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις που ταυτόχρονα αναδεικνύουν τον τόπο, συνεισφέρουν στην επικοινωνία των κατοίκων και επισκεπτών, συνδυάζοντας και ομιλίες επιστημόνων για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε φλέγοντα θέματα.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης,  αφιερώθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την κακοποίηση των γυναικών και στο κίνημα #me too , το οποίο αναπτύσσεται στη χώρα μας ραγδαία , μετά την κατακλυσμιαία ροή των καταγγελιών γυναικών για κακοποίηση και βία που υπέστησαν από συντρόφους και μη, γεγονός που τραγικά επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα Αγιάς. 

Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν ότι έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε ζητήματα αρμονικής συμβίωσης των δύο φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας, μέσα από καμπάνιες και ειδικές εκδηλώσεις , για τις οποίες δεσμεύθηκαν να προγραμματίσουν από κοινού,  μέσα από τη δράση του συλλόγου 

Από την πλευρά της η κ.Λιακούλη, συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την ανάδειξη του πολιτισμού των παραλίων Δήμου Αγιάς και τους επεσήμανε ότι η  πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής θα συντελεστεί μέσω συγκεκριμένου σχεδίου, στο οποίο πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι φορείς και κυρίως οι φορείς του πολιτισμού , ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη με την ετήσια εμφάνιση του συλλόγου στη μεγάλη Γιορτή Μήλου του Δήμου Αγιάς , ενώ δεν παρέλειψε να επιβραβεύσει την συνεχή και σταθερή συνεργασία που έχει ο Σύλλογος με το ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά , «…μόνο Χαμόγελα ταιριάζουν στους Ανθρώπους! Η βία, λεκτική , σωματική και ψυχική , δεν έχει καμία θέση στη ζωή μας. Λέμε STOP στη βία , STOP στην πανδημία της Γυναικοκτονίας».