Κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας ,ώστε να  παραχωρηθούν επιτέλους οι αναξιοποίητες στρατιωτικές εκτάσεις των στρατοπέδων Τζήμα και Μπουγά στο Δήμο Λάρισας και συνακόλουθα σε όλους τους δημότες της Λάρισας για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, πραγματοποίησε η Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη. 

 Συγκεκριμένα , στην ερώτησή της, η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής : 

«Έχουν παρέλθει  τέσσερα έτη από την δημόσια δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα του  Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας στις 12 Οκτωβρίου 2017, για την παραχώρηση, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το Δήμο Λαρισαίων, του στρατοπέδου «Τζήμα» (στο Μεζούρλο), έκτασης 643 στρεμμάτων και τμήματος του στρατοπέδου «Μπουγά» (60 περίπου στρεμμάτων) και οι συγκεκριμένες εκτάσεις  εξακολουθούν να παραμένουν «ανενεργείς» και μη αξιοποιήσιμες. 

  Στις  10 Ιουλίου 2018 , εννέα μήνες μετά από την δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων  κ. Απ. Καλογιάννη με  τον  πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παν. Καμμένο  στο Πεντάγωνο,  όπου συμφωνήθηκε να υπογραφεί ένα «σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης» με τον Δήμο Λαρισαίων ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση της χρήσης των συγκεκριμένων χώρων για 99 χρόνια. Το «σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης» αφορούσε  την παραχώρηση του στρατοπέδου Τζήμα , τμήματος  του στρατοπέδου Μπουγά   και  την παραχώρηση του χώρου του πρώην στρατιωτικού πρατηρίου (επί της Παπακυριαζή). 

Δυστυχώς όμως και πάλι  οι υποσχέσεις έμειναν κενό γράμμα.

 Από το 2019 μέχρι και σήμερα, μετά από διαπραγματεύσεις και πίεση από τη Δημοτική Αρχή Λάρισας προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η υπόθεση παραχώρησης των εν λόγω στρατιωτικών εκτάσεων, «παραμένει και πάλι στον πάγο», καθόσον  το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), απορρίπτει την πρόταση πολεοδόμησης του δήμου.

Είναι συνεπώς προφανές, ότι η απόδοση στην τοπική κοινωνία , αυτών , των αναξιοποίητων εκτάσεων,  θα συμβάλουν σημαντικά  στην αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος της πόλης μας και  ιδιαίτερα αν επιτευχθεί η παραχώρηση του στρατοπέδου «Τζήμα» (στο Μεζούρλο) θα μπορέσει να γίνει και η πολυπόθητη για τους δημότες της Λάρισας επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή της πολεοδομικής ενότητας 19.  

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό, να προβεί άμεσα στην παραχώρηση του στρατοπέδου «Τζήμα» (στο Μεζούρλο), έκτασης 643 στρεμμάτων και τμήματος του στρατοπέδου «Μπουγά» (60 περίπου στρεμμάτων) στο Δήμο Λάρισας, ώστε να επιτευχθεί η οικιστική αναβάθμιση της περιοχής  και να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε να υλοποιηθεί το όραμα χιλιάδων κατοίκων του Δήμου Λάρισας και οι ανωτέρω αναξιοποίητες εκτάσεις να λειτουργήσουν προς όφελος κάθε δημότη».