Συγχαρητήρια επιστολή και δήλωση, με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, που μέσα από την συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αναγορεύτηκε σε ««Σχολείο –Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», απέστειλε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επισημαίνει τα εξής : 

  «  Με αγάπη και πολλή συγκίνηση, θέλω εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, πρωτίστως στις μαθήτριες και στους μαθητές, καθώς και στους καθηγητές, που με το μεράκι τους και τις εμπνεύσεις τους, πέτυχαν το σχολείο να αναγορευτεί σε  «Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Η επιτυχία αυτή, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού για πρώτη φορά τα παιδιά συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές, που τίμησαν τις αξίες του Κοινοβουλευτισμού και της Πολιτικής Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

  Η γνωριμία και η επαφή μου με το ΓΕΛ Τυρνάβου, έχει χαραχτεί με το πιο θετικό πρόσημο και ανεξίτηλα στην μνήμη μου. Κατά την φετινή μου επίσκεψη, στο σχολείο, αποδεχόμενη την πρόσκληση εκπαιδευτικών και μαθητών, προκειμένου να παρουσιάσω την εκδήλωση που ήδη είχα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με φορείς του νομού «Η Γυναίκα του Πολέμου μιλά για την Ειρήνη» στο πλαίσιο ακριβώς του προγράμματος,  για το οποίο το σχολείο διακρίθηκε, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και μετά το Πάσχα , με το άνοιγμα της Βουλής στο κοινό, όπου οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου  , μαζί με τους εκπαιδευτικούς -συνοδούς , ήταν οι πρώτοι επισκέπτες που με χαρά υποδέχτηκα και ξενάγησα στα έδρανα του Κοινοβουλίου και στις σημαντικές εκθέσεις μέσα στο κτίριο της Βουλής. 

Είμαι περήφανη, που ένα σχολείο από τον δήμο Τυρνάβου, κατάφερε να επιτύχει αυτήν τη σημαντική διάκριση για το νομό μας.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, καθηγητές, γονείς, που συνεργάστηκαν αρμονικά και κατάφεραν την εξαιρετική διάκριση, καθιστώντας το νομό μας , έναν από τους Πρεσβευτές στο χώρο της εκπαίδευσης , στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Η ενεργή ενασχόληση  μαθητών  και  εκπαιδευτικών με την πολιτική και την αναζήτηση των ιδεών και αξιών της Δημοκρατίας μας , είναι χρέος μας να προωθείται με όλους τους τρόπους και σε κάθε ευκαιρία. 

Σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύω στη δύναμη αυτών των δράσεων και στις σημαντικές θετικές αλλαγές που επιφέρουν στον καθένα μας , αλλά και συνολικά στο κοινωνικό σύνολο. 

Γι΄αυτό, μετά το Βραβείο Πρόληψης Pompidou 2018 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο ΚΠ Λάρισας και τώρα τη διάκριση «Σχολείο Πρέσβης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» στο ΓΕΛ Τυρνάβου , νιώθω ότι μπορούμε ακόμη περισσότερα  και σίγουρα πολλά . 

Συνεχίζουμε, όλοι μαζί …»