Τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της παράνομης παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, κλήθηκε από την εκπομπή ‘Σήμερα’ του ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, να σχολιάσει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Για  τα σχόλια σχετικά με την μαρτυρία του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή:

Ο κ. Κοντολέων αποδείχθηκε πολύτιμος μάρτυρας, επικαλούμενος μεν το περιβόητο απόρρητο, αλλά παράλληλα δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν ενημέρωσε κανένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον κ Δημητριάδη, ούτε τον κ Γεραπετρίτη για την υπόθεση του κ Ανδρουλάκη, ενώ δήλωσε προβληματισμένος για την πηγή πληροφόρησης του κ. Μητσοτάκη και του Μαξίμου. Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε για τους λόγους της παρακολούθησης, όλη η πτέρυγα της πλειοψηφίας ανασηκώθηκε για να τον σταματήσει, φοβούμενη περαιτέρω αποκαλύψεις. Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, στις  5 Αυγούστου, ανέφερε επί λέξει ότι «παραιτείται ο Διοικητής της ΕΥΠ, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων». Στην εύλογη ερώτηση λοιπόν, για το ποιες είναι αυτές οι «λανθασμένες ενέργειες», ο κ Κοντολέων , δεν φαίνεται να διαπιστώνει καμία λανθασμένη ενέργεια από μέρους του. Ούτε μεταξύ τους, δεν μπορούν να συνεννοηθούν τελικά 

Για τη διαδικασία που ακολουθείται στην Εξεταστική Επιτροπή:

Η όλη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής αποδείχθηκε θλιβερή, ενίοτε και χυδαία, σε σχέση με όσα λέγονται, αλλά και σε σχέση με το πολιτικό savoirvivre που οφείλουμε να τηρούμε. 

Είναι παράλογη η δημόσια τοποθέτηση της ΝΔ ότι ο κ. Ανδρουλάκης εκθέτει διεθνώς τη χώρα, ενώ υπόλογη για αυτό είναι μόνο η Κυβέρνηση. Δεν είναι, όμως, δυνατό να μετατρέπεται το θύμα σε θύτη. Και μάλιστα από τον ίδιο τον θύτη! 

Η στάση του κ. Ανδρουλάκη ήταν, από την αρχή, άκρως θεσμική.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαρχής, κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, εκθέτοντας όλα τα πραγματικά γεγονότα, ενώ, παράλληλα, απευθύνθηκε και στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Εντός του Κοινοβουλίου, αιτήθηκε τη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθεί η υπόθεση.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο η θεσμική λειτουργία, η αποκάλυψη  των ενόχων και η αποκατάσταση της τεράστιας ηθικής βλάβης του θύματος.