Δημόσια παρέμβαση για το θέμα των εμβολιασμών έξω από τους ναούς, με απόφαση του Μητροπολίτη Λάρισας κ. Ιερώνυμου, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής: 

«Η ζωή μας  άλλαξε δραματικά, εξαιτίας της πανδημίας. Πολλές από τις βεβαιότητές μας, καταργήθηκαν και ο πλανήτης ζει μια πρωτοφανή,  για την εποχή μας , κατάσταση. 

Οι Άνθρωποι, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα, υπό το πρίσμα του φόβου, αναθεωρώντας απόψεις για την επιστήμη, τη θρησκεία, τον πολιτισμό μας και  υιοθετώντας, πολλές φορές, ακόμη και ακραίες προσεγγίσεις, προκειμένου να ερμηνεύσουν,  όσα είναι δύσκολο ακόμη να εξηγηθούν

Στην κοινωνία επικρατεί αναστάτωση. Ο θάνατος παραμονεύει, οι απώλειες από την επέλαση του ιού μεγαλώνουν και η επιστήμη, μετά την μεγάλη προσφορά της στην ανθρωπότητα, με το μοναδικό μέχρι σήμερα όπλο αντιμετώπισης του ιού, το εμβόλιο,  συνεχίζει να δίνει την δική της μάχη, ερευνώντας, δημιουργώντας και βελτιώνοντας τα επιτεύγματά της.  

Πριν λίγες μέρες, βιώσαμε στη Λάρισα, μια τραγωδία. Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά, από τον κορωνοϊό. Όσοι από εμάς γνωρίζαμε από κοντά τους Ανθρώπους μας, που έφυγαν τόσο άδικα, αντιληφθήκαμε τους λόγους που δεν είχαν εμβολιαστεί και που συνδέονταν με θρησκευτικά ζητήματα και απόψεις,  που δεν επέτρεψαν τον έγκαιρο εμβολιασμό τους. Ο θρήνος, μεγάλος.  

 Ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος, συνδεόταν προσωπικά με την οικογένεια και βίωσε από κοντά το γεγονός , το οποίο αποτέλεσε για τον ίδιο την  αφορμή μιας σοβαρής και γενναίας απόφασης, την αρχή μιας συντονισμένης δράσης, με τη δημιουργία κινητής μονάδας εμβολιασμού, έξω από τους ναούς της περιοχής μας . 

Η απόφασή του αιφνιδίασε πολύ, συζητήθηκε πολύ  και δημιούργησε μια νέα κατάσταση στα τοπικά δεδομένα, αλλά και στα δεδομένα της χώρας . 

Προσωπικά με εξέπληξε το θάρρος του και  η αποφασιστικότητά του , αλλά και ο ξεκάθαρος λόγος του, που δύσκολα,  πολλές φορές , διακρίνει κανείς, στους κόλπους της Εκκλησίας. 

 Με αυτή την απόφασή του, έγινε  το ζωντανό παράδειγμα μιας Εκκλησίας που κηρύττει και κάνει πράξη την Αγάπη, που προσπαθεί να θεραπεύσει τον κόσμο από τον φόβο και στέκεται πέρα και πάνω από διενέξεις και διχασμούς .

Με αυτή την απόφασή του, δίδαξε ότι όλοι πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και να εμβολιαστούμε, γιατί αυτό επιτάσσει ο νόμος της Αγάπης – όχι μόνο ο νόμος του κράτους.

Με αυτή την απόφασή του, αίρεται  η κοινωνική προκατάληψη ότι η Εκκλησία αποτελεί το εκτροφείο του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Ο Μητροπολίτης Λάρισας,  δεν είναι απλά ένας μορφωμένος ποιμενάρχης , γνωστός για την πολυμάθειά του . 

Είναι ένας προοδευτικός ποιμενάρχης, που με τον λόγο και τη δράση του ,  θρυμματίζει το στερεότυπο ότι η Εκκλησία είναι συνώνυμο της συντήρησης.

Διδάσκει ότι η χριστιανική Αγάπη μπορεί να καθοδηγήσει την προσπάθεια για μια κοινωνία όπου ο φόβος δεν θα είναι αυτός που θα καθοδηγεί τις αποφάσεις των Ανθρώπων, που δεν θα δημιουργεί πλάνες , που δεν θα σκοτώνει…

Ο  Μητροπολίτης Ιερώνυμος, με την απόφασή του,  δεν έγινε μόνο πυλώνας στήριξης στον αγώνα κατά της πανδημίας.  

Έγινε θεματοφύλακας της  ίδιας της Ζωής.» .