Στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγιάς , για τον εορτασμό των Πολιούχων Αγίων Αντωνίων, και την έναρξη της 25ης Γιορτής Μήλου , παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα , η Βουλευτής, παρέστη στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, προς τιμήν των προστατών της Πόλης, του Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου εν Βεροίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμου ,καθώς και στην Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Αντωνίων ,υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Τυρνάβου.

Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων , ακολούθησε η τελετή έναρξης των εγκαινίων της 25Ης Γιορτής Μήλου του Δήμου Αγιάς , κατά την οποία, η Ευαγγελία Λιακούλη, απεύθυνε τον εξής  χαιρετισμό της, :

« Ημέρα μεγάλη και  σημαντική σήμερα για τους απανταχού Αγιώτες. Σε κλίμα κατάνυξης και ιεροτελεστίας, τιμήσαμε και φέτος, τους πολιούχιους Άγιους Αντώνιους, με τη συμμετοχή πλήθος πιστών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, την εσωτερική μας ανάγκη να ενωθούμε με τα ιερά Σύμβολα της Ορθόδοξης εκκλησίας , τους Αγίους και τις παραδόσεις της.

 Φέτος, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, μετά από την επιβεβλημένη διακοπή των πολιτιστικών εκδηλώσεων των δύο προηγούμενων ετών, ο δήμος Αγιάς, τιμά ξανά, τον κόπο των παραγωγών της, προβάλλοντας ταυτόχρονα το εκλεκτό και ευλογημένο τοπικό της προϊόν , το μήλο.

Είμαστε όλοι εδώ, για να αναδείξουμε εκδηλώσεις που είναι  τεράστιας σημασίας για την τοπική κοινωνία, γιατί φέρνουν σε πρώτο πλάνο τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής , αλλά και τους ανθρώπους της αγροτιάς και του μόχθου. Ευτυχή συγκυρία, η σημερινή παρουσίαση του νέου κτιρίου του Δημαρχείου Αγιάς, στο κέντρο της κωμόπολης, που θα αποτελέσει ¨στολίδι¨ αλλά και πυλώνα διοικητικών και κάθε μορφής διεργασιών για τον Δήμο.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι η καθιερωμένη Γιορτή Μήλου Αγιάς, αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για παραθεριστές και επισκέπτες από όλο τον ν.Λάρισας. Είναι μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη του τοπικού προϊόντος, τα Μήλα Αγιάς, που μαζί με το κεράσι , συνδέονται με τη Μάνα Γη, είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και ωφέλιμα για τον οργανισμό, με πολλές ευεργετικές  ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου.

Παράλληλα όμως με την κάθε γιορτή, απαιτείται μια νέα πολιτική κινήτρων και ενθάρρυνσης των παραγωγών, που θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να μην εγκαταλείψουν την καλλιέργεια του Ξακουστού Μήλου Αγιάς. Οι μηλο-παραγωγοί και σήμερα μας μίλησαν,  ¨ματώνουν¨ , με το γνωστό πρόβλημα που προέκυψε στις εξαγωγές των μήλων GALA στην Αίγυπτο, και για το οποίο κατέθεσα πρόσφατα κοινοβουλευτική ερώτηση, βλέποντας τον ιδρώτα και τον κόπο τους να πάνε χαμένα και την σοδειά τους απούλητη ή να πωλείται σε τιμές κάτω από το τεράστιο κόστος παραγωγής, χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο στήριξης από την Κυβέρνηση. Έχουμε χρέος όλοι να συνεισφέρουμε στον αγώνα τους.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Δήμο Αγιάς και την κοινωφελή επιχείρηση ¨ΚΑΛΥΨΩ¨, και όλους τους με φορείς της περιοχής, καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΔΕΥΑ Αγιάς , των οποίων η δημιουργική σύμπραξη οδηγεί σε ακόμα μια επιτυχημένη διοργάνωση που, είμαι σίγουρη, ότι θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες, χαρίζοντάς τους μοναδικές στιγμές, μέσα από τις πλούσιες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο οχταήμερο του καθιερωμένου ιστορικού Πανηγυριού Γιορτής Μήλου Αγιάς.

Γιατί, μόνο, επιστρέφοντας στις ρίζες μας και τιμώντας την παράδοσή μας, όλοι ΜΑΖΙ, με γνώμονα την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής και των τοπικών προϊόντων της, αντλούμε έμπνευση και δύναμη για να εγγυηθούμε την συνέχειά μας.

Πάνω από όλα οι Άνθρωποι και ο Νομός μας»