Επανέρχεται μετά την ερώτηση που κατάθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  για τη  θέσπιση εισιτηρίου στον Όλυμπο, καθώς  για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση με «διευκρινίσεις», ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.). 

  Η βουλευτής Λάρισας, μετά την ανακοίνωση, επισημαίνει τα εξής:

 « Μετά την κατάθεση της ερώτησής μου στη Βουλή και την αντίδραση πολλών  φορέων και πολιτών, εξαιτίας της δημοσιοποίησης της ΚΥΑ που ορίζει εισιτήριο για τους επισκέπτες,  αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους στον Όλυμπο,  οι υπουργοί κρύφτηκαν και η Κυβέρνηση σιώπησε. 

Αντί της Κυβέρνησης , ανακοίνωση έκανε ο  Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), με διευκρινίσεις, προφανώς για… να πάψουμε να ανησυχούμε !

 Όμως, μετά την ανακοίνωσή του, ανησυχούμε περισσότερο,  καθώς  αναφέρει καταρχήν ότι «η διαβούλευση μεταξύ φορέων βρίσκεται σε εξέλιξη», ενώ καμία διαβούλευση,  δεν είναι σε καμία εξέλιξη! Τόσο στη Λάρισα όσο και στην Πιερία, κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό για το θέμα .

Ανησυχούμε περισσότερο, διότι χαρακτηρίζει την καθιέρωση εισιτηρίου, «χρήσιμο εργαλείο προστασίας των οικοσυστημάτων», «βέλτιστη διεθνή πρακτική»,  ενώ παρατίθεται ως παράδειγμα η περίπτωση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Ανησυχούμε περισσότερο , διότι αποκαλύπτει ότι από τις  23-12-2020,  ανέθεσε το έργο «Εισηγητικής Έκθεσης και σχεδίου ΚΥΑ για την τεκμηρίωση και τη θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου». 

Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε, ότι από το Δεκέμβρη του 2020 η Κυβέρνηση της ΝΔ, έχει δώσει την εντολή, άλωσης του Ολύμπου ;

Χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς αναπτυξιακό στόχο, χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τα κόμματα, πορεύεται βάσει του σχεδίου εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων των ημετέρων της.   

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. 

Χθες, ίσως είχε κάποια αξία να απαντήσουν οι Υπουργοί,  που τελικά κρύφτηκαν. 

Σήμερα, αυτό δεν αρκεί. 

Ο  ίδιος ο Πρωθυπουργός, οφείλει να απαντήσει, σηκώνοντας το «γάντι» που του ρίχνει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, αφού αυτολεξεί στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση είναι στην ευχέρεια των αρμόδιων υπουργείων και της πολιτικής ηγεσίας» 

Σας ακούμε λοιπόν!»