Ερώτηση κατέθεσε άμεσα στη Βουλή, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, αναδεικνύοντας τον αναβρασμό που επικρατεί στους Δήμους Λαρισαίων και Τυρνάβου, μετά την είδηση ότι επίκειται να κλείσει στις 15 Ιουλίου  το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Τύρναβο, ενώ επιπλέον δρομολογείται κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Φιλιππούπολη Λάρισας.

Η Λαρισαία Βουλευτής επισημαίνει ότι «η περαιτέρω συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου στο Νομό, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματικά δραστηριοποιούμενων στην περιοχή (όπως αγροτών, εμπόρων, επιχειρηματιών κλπ), ιδίως δε των ηλικιωμένων και ασθενών συμπολιτών μας, αλλά και όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διαμορφώνοντας μια δυσχερή πραγματικότητα ταλαιπωρίας, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

«Πρέπει επιτέλους να μπει “φρένο” στη ραγδαία αποψίλωση του τραπεζικού δικτύου εξυπηρέτησης στο Νομό Λάρισας, που “ναρκοθετεί” την ομαλή λειτουργία της τοπικής οικονομίας» υπογραμμίζει με έμφαση η Ε. Λιακούλη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Οι απόλυτα δικαιολογημένες και ορθές αντιδράσεις κατοίκων, εκπροσώπων παραγωγικών κλάδων και τοπικών φορέων έχουν ήδη ξεκινήσει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου που εκφράζει την έντονη αντίθεσή του.
  • Στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής συγκυρίας, με την αλματώδη εκτόξευση στις τιμές των καυσίμων κίνησης, είναι αδιανόητη οιαδήποτε νέα οικονομική επιβάρυνση των πολιτών με την προσθήκη αναγκαστικών μετακινήσεων σε άλλες περιοχές για την τραπεζική τους εξυπηρέτηση. 
  • Οι νυν εργαζόμενοι στα καταστήματα που “κατεβάζουν ρολά”, τελούν σε απαράδεκτο καθεστώς ανασφάλειας, ενώπιον βίαιης ανατροπής της ζωής, τόσο των ιδίων όσο και των μελών των οικογενειών τους. 
  • Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πιστεύει πως η περιφερειακή ανάπτυξη, η έμπρακτη στήριξη και δημογραφική αναζωογόνηση της ελληνικής επικράτειας, απαιτεί γενναίες πρωτοβουλίες, με τη δημιουργία κινήτρων προσέλκυσης πολιτών, και όχι τέτοιας φύσης αντικίνητρα αβεβαιότητας για το μέλλον και τραπεζικού αποκλεισμού, που μόνο αποτρεπτικά μπορούν να λειτουργήσουν.

Απέναντι στις δυσμενείς εξελίξεις, λοιπόν, η E. Λιακούλη διεκδικεί από τους συναρμοδίους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για:

  • να αποτραπεί το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Δήμο Τυρνάβου και του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Φιλιππούπολη Λάρισας,
  • να αρθεί το καθεστώς ανασφάλειας στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.