Επανέρχεται με ηχηρή δημόσια παρέμβαση, αλλά και ερώτηση στον Υπουργό Υγείας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, σε συνέχεια της από 21/9/2020 ερώτησής της για την κατάσταση των Νοσοκομείων της Λάρισας, που παρέμεινε αναπάντητη από τον αρμόδιο Υπουργό, αξιώνοντας αυτή τη φορά ουσιαστική απάντηση από τα κυβερνητικά «χείλη», αλλά από και τον αρμόδιο ΥΠΕάρχη Φώτη Σερέτη, δεδομένου ότι η «υπουργική σιωπή», σε συνδυασμό με τα τελευταία αποκαλυπτικά γεγονότα στοιχεία για τα κονδύλια της Περιφέρειας που δεν αξιοποιήθηκαν έγκαιρα, ίσως και να συνιστά «ένδειξη ενοχής», σύμφωνα με την ερωτώσα βουλευτή, η οποία επισημαίνει τα εξής: 

«Είναι συγκλονιστικά όσα συμβαίνουν στον τόπο μας με την πανδημία και δυστυχώς η Λάρισα είναι στο επίκεντρο του προβλήματος, στην κορυφή των «κόκκινων» περιοχών, με πολλά κρούσματα και πολλούς ασθενείς συμπολίτες μας . 

Την ίδια ώρα, οι  νοσοκομειακοί μας γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που μαζί με όλο το προσωπικό δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή, δηλώνουν απεγνωσμένοι και διαβεβαιώνουν με στοιχεία ότι «το νοσοκομείο δεν αντέχει». Παράλληλα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πυκνώνουν οι φωνές γιατρών και νοσηλευτών για σοβαρές ανεπάρκειες, αλλά και πληροφορίες ότι αναγκάζονται να επαναχρησιμοποιούν μέχρι και τις, μιας χρήσεως, στολές προστασίας τους! 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Αγοραστός δηλώνει ότι η 5η ΥΠΕ μέχρι σήμερα «πετά αετό», ότι άφησε απροετοίμαστα τα νοσοκομεία της Λάρισας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι δευτεροβάθμιες δομές του ΕΣΥ στη Θεσσαλία να δέχονται ασφυκτική πίεση εξαιτίας της υποστελέχωσης και της αύξησης νοσηλειών στις κλινικές COVID-19 και των ΜΕΘ COVID-19, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάιο έχουν εγκριθεί για τις ανάγκες του COVID-19 για τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας κονδύλια συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, καταλογίζοντας μεγάλες ευθύνες στην  5η ΥΠΕ και στον  κ. Σερέτη προσωπικά. 

Τα ερωτήματα είναι πολλά και δημιουργούν τεράστιες ανασφάλειες. 

Η  περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που ταλαιπωρούν τα νοσοκομεία, τις οποίες η κυβέρνηση αρκείται να καλύπτει με προχειρότητες και υποσχέσεις. 

Τώρα όμως, τα ψέματα τελείωσαν. 

Ο κορωνοιός δεν αστειεύεται: εκθέτει τους πολίτες στις συνέπειές του, αλλά.. εκθέτει και τους κυβερνώντες, για τις ανεπάρκειές τους. 

Ρωτάμε δημόσια τον κ Σερέτη, ο οποίος έχει καθήκον να απαντήσει: 

  • Πόσες κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ και θάλαμοι αρνητικής πίεσης υπάρχουν σήμερα στα Νοσοκομεία της Λάρισας, ποια αύξηση κλινών έγινε από την έναρξη του πρώτου κύματος πανδημίας μέχρι σήμερα  στα Νοσοκομεία μας και με ποια χρηματοδότηση;
  • Πόσες προσλήψεις προσωπικού, ανά κατηγορία και ειδικότητα έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη του πρώτου κύματος της πανδημίας και μέχρι σήμερα στις δομές υγείας της Λάρισας;
  • Πώς απαντάτε στις δηλώσεις του κ Περιφερειάρχη για τα κονδύλια που αφήσατε αναξιοποίητα και καθυστερήσατε σημαντικά;
  • Πώς απαντάτε στους γιατρούς των νοσοκομείων μας, που δηλώνουν απεγνωσμένοι; Υπερβάλουν ή ψεύδονται;»