Την πρώτη  αποτίμηση του πρόσφατου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κλήθηκε από το Κανάλι της Βουλής, να κάνει η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη,  η οποία απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε , μεταξύ άλλων τα εξής: 

  • Για το κλίμα που επικράτησε και την παρουσία των νέων: 

«Το κλίμα ήταν εξαιρετικά θερμό και ενωτικό, με πολλούς νέους ανθρώπους που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού κόμματος, γεγονός που σημαίνει πολλά,  όχι μόνο για την παράταξή μας,  αλλά συνολικά για την πολιτική ζωή της χώρας. Είναι σαφές ότι πλέον βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο ανάληψης πρωταγωνιστικού ρόλου,μετά την αναγέννηση της παράταξης. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της θεσμικής αποκατάστασης του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε νέα πορεία, με νέο πρόγραμμα και νέο διακύβευμα ».

  • Για την παρουσία όλων των πρώην Προέδρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και παλαιών στελεχών στο συνέδριο:

«Οι παρουσίες των πρώην Προέδρων του ΠΑΣΟΚ σηματοδότησαν την ενότητα του χώρου μας. Οι ομιλίες τους έδωσαν καθοριστικό στίγμα για τη συνέχεια του συνεδρίου, αφού ο καθένας από τους τρεις προσέγγισε με τον δικό του τρόπο την ιστορία της παράταξης και την πολιτική πραγματικότητα. Ο Κώστας Σημίτης ήταν συγκλονιστικός, μιλώντας για την Ελλάδα του σήμερα συνδέοντάς την  με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμβάθυνε στην πολιτική ανάλυση, με τον δικό του ιδιαίτερο και καθοριστικό τρόπο. Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε, όπως πάντα, τις εναλλακτικές μορφές της πολιτικής, στις δημοκρατίες όλου του κόσμου, με ανοιχτή ματιά σε όλο τον πλανήτη. Για εμάς, είναι πολύτιμοι όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο συνέδριό μας, καθοριστικής σημασίας πρόσωπα, με εμπειρίες και διαδρομές που μας είναι απαραίτητες και σπουδαίες για τη νέα μας πορεία».

  • Για τους «γενίτσαρους», στους οποίους αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης: 

«Ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του, εξέφρασε αριστοτεχνικά την ιδεολογία και τις τεκμηριωμένες προτάσεις της παράταξής μας, παρουσιάζοντας ουσιαστικά την πολιτική μας ταυτότητα. Στη δευτερολογία του, αναφέρθηκε στους ‘γενίτσαρους’, δηλαδή στα στελέχη τα οποία εγκατέλειψαν την παράταξη ‘στα δύσκολα’, πληγώνοντάς την βαθύτατα, για να αποκτήσουν ρόλους και θέσεις ευθύνης σε άλλους πολιτικούς χώρους.  Με ρωτάτε πού βρίσκονται αυτά τα στελέχη και αν εννοούσε μόνο τα κεντρικά στελέχη κλπ . Οι  γενίτσαροι, δεν έχουν θέση στην παράταξή μας και σωστά, με πολιτική καθαρότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτό το διεμήνυσε δημόσια.  Αντίθετα, εμείς, κρατήσαμε στους ώμους μας το βάρος και καταφέραμε να το σηκώσουμε, παρακολουθώντας παράλληλα όλα αυτά τα στελέχη, τόσο της κεντρικής σκηνής όπως βουλευτές, υπουργοί κλπ  όσο και τα περιφερειακά, όπως υποψηφίους μας, προέδρους φορέων κλπ  που τους τίμησε  να φεύγουν, ψάχνοντας μια σημαία ευκαιρίας. Αυτοί, λοιπόν, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας! Άλλωστε , οι ίδιες οι κοινωνίες γνωρίζουν τα πρόσωπα και ξέρουν να αξιολογούν »

  • Για τις μελλοντικές συνεργασίες με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε ξεκάθαρα, ταυτίζοντας τη ΝΔ με το επιτελικό χάος, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι επιθυμεί μόνο τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και όχι το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Αφενός, με τη ΝΔ δεν υπάρχει καμία προγραμματική σύγκλιση, σε βασικά σημεία της πολιτικής. Αφετέρου, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνεργάστηκε επί χρόνια με την ακροδεξιά, μας καλεί τώρα να συγκροτήσουμε “προοδευτικό μέτωπο”.»