Με μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και τους συνοδούς δασκάλους τους συναντήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Βουλή των Ελλήνων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να συναντώ κάθε φορά στο ‘’ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας’’ παιδιά του τόπου μας,  καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τα συνοδεύουν. Σήμερα η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί τα παιδιά είναι από το Δήμο μου. Ένα κομμάτι του κτηρίου και της ιστορίας της Βουλής , ανήκει και στον τόπο μας, εκπροσωπεί τον τόπο μας και, αναπόφευκτα, ως ζώσα εκπαιδευτική εμπειρία θα συνοδεύει με τις εικόνες της τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Νίκαιας , ακόμη και σε τόσο μικρή ηλικία, για όλη τους τη ζωή.  

Χρέος μας είναι να δώσουμε στη νέα γενιά της Λάρισας και λόγο και ρόλο, ανοίγοντάς τους παράλληλα δρόμους που θα μπορέσουν να περπατήσουν αύριο με γνώση και ασφάλεια.

Οι αυριανοί δημοκρατικοί πολίτες, άλλωστε, θα πρέπει να γαλουχούνται από νωρίς, μαθαίνοντας τις βασικές διαδικασίες του κοινοβουλευτισμού, αλλά και αποκτώντας τα σχετικά βιώματα. Παράλληλα, μαθαίνουν όχι μόνο την ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και το πόσο εύθραυστη αυτή είναι, μαζί με το ύψιστο ιδανικό της Ελευθερίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η παρουσία των αυριανών ενεργών πολιτών του νομού Λάρισας, εδώ στη Βουλή, αποτελεί εγγύηση ελπίδας, για ένα καλύτερο μέλλον προκοπής και δημιουργίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Αλλά ωφελημένοι είμαστε και εμείς, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Λάρισας. Γιατί οι επισκέψεις των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων μας, πάντοτε δίνουν ακτίνα  φωτός, ακόμη και στη πιο βαριά κοινοβουλευτική καθημερινότητά μας. 

Και πάλι εύχομαι μέσα από το πιο τρυφερό μέρος της καρδιάς μου στα παιδιά της Νίκαιας κάθε επιτυχία και καλή πρόοδο και ελπίζω ότι κάποτε ορισμένα από αυτά θα εκπροσωπήσουν τη Λάρισα εδώ στη Βουλή, από θέσεις ευθύνης… Εγώ πάντως τους χάρισα το Σύνταγμα με την υπενθύμιση ότι σεβόμαστε και διαφυλάττουμε το Σύνταγμα και τους νόμους,  με αφοσίωση στη δημοκρατία και την πατρίδα. Και συγκινήθηκα , γιατί το παρέλαβαν με σοβαρότητα και περηφάνια, αναντίστοιχη της μικρής ηλικίας τους – για να μας βεβαιώσουν προφανώς,  ότι αυτά είναι η  ελπιδα !» .