Πρωτοβουλία με παρέμβαση σε όλους τους δημάρχους και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του νομού Λάρισας,  ανέλαβε η βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας άμεσα την πραγματοποίηση σύσκεψης σε κάθε δήμο, με την παρουσία όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, της Περιφερειακής αρχής, εκπροσώπων φορέων, αλλά και των βουλευτών του νομού, με στόχο να συζητηθούν τα τρέχοντα προβλήματα κάθε περιοχής, μετά την πανδημία, αλλά και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του κάθε δήμου.

Ειδικότερα, το περιεχόμενο της επιστολής που απευθύνει στους δημάρχους και επικεφαλής, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ Δήμαρχε,

  Αξιότιμοι κκ Επικεφαλής των παρατάξεων

Με την παρούσα επιστολή μου, ζητώ την άμεση πραγματοποίηση σύσκεψης στο Δημαρχείο σας,με την παρουσία όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και των εκπροσώπων φορέων της  περιοχής, προκειμένου να συζητήσουμε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, αλλά και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του

Προτείνω επίσης, την συμμετοχή του κ Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής αρχής,  καθώς και  των βουλευτών του νομού μας, προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη χώρα και το νομό μας, μετά την πανδημία.

Η προτεινόμενη ατζέντα συζήτησης είναι :

  1. Σημαντικά προβλήματα του δήμου που χρήζουν άμεσης επίλυσης
  2. Ανάπτυξη περιοχής :  α.  Οι μεγάλοι αναπτυξιακοί στόχοι

                            β.  Ιεράρχηση και Προγραμματισμός

                            γ.   Πλαίσιο Διεκδίκησης

                             δ.  Προοπτικές

Η συζήτηση έχει ιδιαίτερη αξία να οργανωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υποβληθούν έγκαιρα οι προτάσεις μας στην Κυβέρνηση, ενόψει της συζήτησης για την οικονομική ενίσχυση των Δήμων, αλλά και των αναπτυξιακών στόχων του νομού μας.

Ταυτόχρονα, η συμμετοχή σύσσωμης της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του νομού μας, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα «αρραγούς μετώπου»,  ενότητας και δύναμης στις διεκδικήσεις μας.

Είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεννόηση και συμβολή στη διοργάνωση της συνάντησης, στην οποία πρέπει να τηρήσουμε  τα μέτρα πρόληψης, λόγω της πανδημίας. Επίσης παρακαλώ να κοινοποιηθεί η παρούσα στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους φορείς».