Επιτόπια επίσκεψη, μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση με ερώτηση, που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και  Υποδομών –Μεταφορών, πραγματοποίησε στον Πλατύκαμπο, η  βουλευτής Λάρισας  του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη,  για το χρονίζον θέμα της έλλειψης ταχυδρομείου στον Πλατύκαμπο και σε άλλα  χωριά του δήμου Κιλελέρ, που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και κυρίως οι ηλικιωμένοι των χωριών, που παραλαμβάνουν τις συντάξεις τους,  σε τριτοκοσμικές συνθήκες . 

Η κ Λιακούλη , η οποία ήδη τον προηγούμενο μήνα κατέθεσε ερώτημα, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση, επισημαίνει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών της Κυβέρνησης, που απαξιώνει φορείς που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες και τονίζει τα εξής : 

«Τρεις φορές, μέσα σε ένα χρόνο, με ερωτήσεις μου προς την Κυβέρνηση, μετέφερα με αγωνία την έντονη ανησυχία μου, για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, η οποία γίνεται όλο και πιο αισθητή στο ν. Λάρισας, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των ταχυδρόμων, αλλά και των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ.

Στη Βουλή έφερα την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων τριών μεγάλων χωριών του Δήμου Κιλελέρ στο ν. Λάρισας και συγκεκριμένα του Πλατυκάμπου, της Γαλήνης και του Μελισσοχωρίου, οι οποίοι κατήγγειλαν την προβληματική έως και ανύπαρκτη εξυπηρέτησή τους από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Σήμερα, επανέρχομαι, διότι όχι μόνο η κατάσταση δεν διορθώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε και οι συνθήκες που καλούνται οι κάτοικοι των χωριών μας να αντιμετωπίσουν, είναι τριτοκοσμικές, αφού οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους, σοβαρά κινητικά προβλήματα, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε αποθηκευτικό χώρο και να περιμένουν στην ουρά,  για να λάβουν τη σύνταξή τους!

Σήμερα, είδα ξανά με τα μάτια μου, κάτω από τη σκάλα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, όπου φιλοξενείται το «αυτοσχέδιο ταχυδρομείο» , να περιμένουν στο κρύο οι ηλικιωμένοι υπομονετικά να πάρουν τη σύνταξή τους ! 

Και δεν ντρέπεται κανείς !   

Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2021, να εκθέτουμε έτσι , μέσα σε συνθήκες πανδημίας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους μας.  

Ζητώ την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης, των ΕΛΤΑ , της αυτοδιοίκησης και κάθε συναρμόδιου φορέα,  για να λυθεί το ζήτημα της ασφαλούς διακίνησης της αλληλογραφίας των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ και της εξυπηρέτησης των συνταξιούχων οι οποίοι ταλαιπωρούνται κατά τρόπο πρωτοφανή, ενώ παράλληλα, επισημαίνω ξανά την υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νομό Λάρισας και την άμεση αναγκαιότητα να δημιουργηθεί σύγχρονο δίκτυο διανομών, με ευρωπαϊκά πρότυπα»