Σε κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν.Κεραμέως, προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υποβάλλοντας δημοσίευμα της τοπικής Εφημερίδας «Ελευθερία» Λάρισας, το οποίο περιλαμβάνει μήνυμα-έκκληση μαθήτριας που, ενώ πάσχει από καρκίνο, αναγκάζεται να αγωνιά για διαδικαστικές λεπτομέρειες του τρόπου συμμετοχής της στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Η Ε. Λιακούλη επισημαίνει πως πρόκειται για την “κραυγή αγωνίας” ενός κοριτσιού που, εν μέσω σκληρών θεραπειών, με φρικτές παρενέργειες και σε συνθήκες πανδημίας, έχει το σθένος όχι απλώς να ονειρεύεται το μέλλον, αλλά να το διεκδικεί.

Επιπροσθέτως, τονίζει πως είναι σημαντικό η Ελληνική Πολιτεία να στέκεται αρωγός στη μάχη που δίνουν οι εν λόγω μαθητές, που ξεκίνησαν μαθήματα εξ αποστάσεως με καθυστέρηση, και να διασφαλίζει ειδική μέριμνα για τις ανάγκες τους, λαμβάνοντας υπόψη, ιδίως εν μέσω πανδημίας, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό τους.

Με την Αναφορά της, λοιπόν, θεωρώντας ότι τα ζητήματα που αναδεικνύει η μαθήτρια είναι εύλογα και η διευθέτησή τους σημαντική, ζητά από την Υπουργό να δρομολογήσει σχετικές ενέργειες και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.