Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και από εμάς, από το Κίνημα Αλλαγής.

Στην εποχή που εθνικά μας ζητήματα βρίσκονται σε κρίση, η γειτονιά της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε διπλωματικό πυρετό, η Λιβύη φλέγεται παρά την δήθεν εκεχειρία, η Ευρώπη στέκει αμήχανη και αποκλείει την Ελλάδα από τη σύσκεψη του Βερολίνου, το προσφυγικό, κατά κοινή ομολογία, δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο στη χώρα, η ενότητα και η  συναίνεση,  είναι το  μεγάλο ζητούμενο για το παρόν και το μέλλον μας.

Η σημερινή συναίνεση των πολιτικών χώρων στο πρόσωπο της νέας ΠτΔ,  δίνει μήνυμα συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης.

Παράλληλα, συνδέει το πρόσωπο του ύπατου πολιτειακού αξιώματος, με τη δικαιοσύνη και με την ισοτιμία των πολιτών, καθώς και την καλή συνέργεια και την συνύπαρξη της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, προς το συμφέρον της χώρας.

Το φύλο του προσώπου, το γεγονός ότι η Πρόεδρος είναι η πρώτη γυναίκα στο ύπατο αξίωμα, γεννά μόνο ελπίδες για τη χώρα και το λαό μας.

Είναι η ίδια μητέρα ενός παιδιού. Ποτέ δεν θα ήθελε να δει το παιδί της να ζει σε περίοδο πολέμου!

Είναι η ίδια γυναίκα. Ποτέ δεν θα επέτρεπε έμφυλη διάκριση!  

Στο πρόσωπό της βλέπουμε την ευαίσθητη ματιά στην πολιτική, την ανθρωποκεντρική αντίληψη για την πολιτική. Της ευχόμαστε καλή θητεία και να επιβεβαιώσει όλες τις προσδοκίες του λαού μας.