Κατά τη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό νόμο που διεξάγεται στη Βουλή, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και οδήγησαν στη διακοπή της συζήτησης της Βουλής και προσβάλλουν το Κοινοβούλιο και το πολιτικό σύστημα συλλήβδην, επισημαίνοντας τα εξής:

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη για τα γεγονότα της χθεσινής βραδιάς, ωστόσο,  καταγγέλλουμε πολιτικά, τη μεθοδευμένη πόλωση την οποία επιχειρούν, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο πλέον! Αποτελεί στρατηγικό στόχο της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πολώσουν, να διχάσουν, να συσπειρώσουν τα ακροατήριά τους, στα οποία νιώθουν ότι έχουν πρόβλημα. Είναι, όμως, κατώτεροι των περιστάσεων,  κατώτεροι του χρέους τους και του κοινοβουλευτικού τους καθήκοντος. 

Η αποκρουστική εικόνα που αντικρίσαμε στο Κοινοβούλιο, είναι τραγική και μας αφορά όλες και όλους. Γιατί είμαστε όλοι μέρος του Κοινοβουλίου και, μοιραία, αυτά που συμβαίνουν αντανακλώνται σε όλο το πολιτικό σύστημα και στην εμπιστοσύνη των πολιτών που έχει πια χαθεί. 

Χθες το βράδυ, θυμηθήκαμε εποχές όπου κυριαρχούσε η αργκό, οι βωμολοχίες, οι αντιπαραθέσεις, η οξύτητα, η προσβολή, τα προσωπικά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Είναι και οι δύο, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της κοινοβουλευτικής πρακτικής του «’άντε ρε και άσε ρε »! Τους ακούμε όλους , ακόμη και κάτω από τις μάσκες. Έτσι νομίζουν ότι μπορούμε να πορευτούμε, στο δρόμο της Δημοκρατίας!  Έχουν φέρει το πεζοδρόμιο και το περιθώριο ξανά στο προσκήνιο, σε έναν χώρο που είναι, κυρίαρχα, παιδευτικός για τους πολίτες και αποτελεί ναυαρχίδα της πολιτικής σκέψης, πυρήνα της πολιτικής ζωής. 

Ιδιαίτερα, η τοξικότητα, τις τελευταίες τρεις μέρες, έχει κατακλύσει το Κοινοβούλιο. Από τη μια πλευρά, είδαμε τον Πρωθυπουργό και όλη την Κυβέρνηση να επαίρεται για το πόσο καλά τα κατάφερε στην κακοκαιρία, ενώ ο κόσμος αναστενάζει. 

Από την άλλη, η κατώτερη των περιστάσεων Αξιωματική Αντιπολίτευση, επέλεξε, ως προμετωπίδα του αντιπολιτευτικού της αγώνα,  να απαντήσει με το αφήγημα ‘Φουρθιώτη’!

Είδαμε, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, δύο εχθρικούς στρατούς όρθιους, να γεμίζουν τα Κοινοβούλιο με ιαχές πολέμου, με την οξύτητα στο ‘κόκκινο’. Ακόμα μαδάνε την μαργαρίτα για να βρουν τι φταίει που ο μεν φθείρεται και το πουλόβερ ξηλώνεται, ο δε καταποντίζεται δημοσκοπικά. Εάν βάλουν τα βίντεο των συνεδριάσεων, και απολαύσουν τους εαυτούς τους, θα πάρουν την απάντηση. 

Μάλιστα, η χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και του κ. Πολάκη ήταν από τις πιο άτυχες και δύσκολες στιγμές της κοινοβουλευτικής πρακτικής, καταδικαστέα σε όλες τις εκφάνσεις της. Η απίστευτη εικόνα που δημιουργήθηκε θα έπρεπε, με αίσθημα αυτοσυγκράτησης, να περιοριστεί και να αποπεμφθεί. Διότι, στο ζύγι θα πρέπει να μπαίνει πάντα, τι είναι πραγματικά σημαντικό: το σόου ή η αποστροφή που δημιουργείται στον κόσμο;

Εμείς, λοιπόν, σταθερά, δηλώνουμε τη σαφή απόστασή μας από αυτές τις εικόνες. Πεισμώνουμε περισσότερο και εντείνουμε τους αγώνες μας εναντίον ακριβώς αυτής της εικόνας και υπέρ της επιστροφής στην κανονικότητα, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε. Γιατί, εμείς ξέρουμε ότι ο ελέφαντας μέσα στο Κοινοβούλιο είναι οι πρακτικές του διπόλου, οι οποίες δεν αφήνουν τις παρατάξεις να αναπνεύσουν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να δώσουν το πολιτικό τους στίγμα. Αντίθετα, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν διχαστικοί, γιατί αυτό εξυπηρετεί τους στρατούς τους, τα στρατηγική τους και τις μεθοδεύσεις τους. 

Ωστόσο, αυτή η εικόνα της πόλωσης, της αναίδειας και των ανοίκειων επιθέσεων, είχε στόχο και τη δική μας παράταξη, από τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος επιτέθηκε σε εμάς, στην πολιτική μας διαδρομή, καθώς και σε πρόσωπα της παράταξης που μόνο περηφάνια προκαλούν στην πολιτική σκηνή.

 Περαιτέρω, για την Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζουμε ότι σε μικρόστομα και μικρά χείλη, δε μπορούν να μπουν μεγάλα ονόματα και μεγάλα συνθήματα, όπως ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Παπανδρέου.  Το «ο Λαός δε ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» μπορεί να μπει μόνο σε χείλη με συνέπεια στη διαδρομή, που σήκωσαν το βάρος διάσωσης της χώρας και της Δημοκρατίας. 

Ήδη το πουλόβερ ξηλώνεται, και αρχίζει να φαίνεται η γύμνια των επιχειρημάτων τους, ένθεν και ένθεν.  Βλέπουμε την ανησυχία τους, αλλά με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, προχωράμε, για να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα!»