Το δίκτυο «Κανείς Μόνος», ξεκινάει τη δράση του συστηματικά στον κοινωνικό χώρο .

 Η πρώτη του δράση αφορούσε σε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, για να εκφράσει την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της πολιτικής, με έμφαση στην κοινωνική πολιτική και τον Άνθρωπο. Τότε, οργανώθηκε μια ξεχωριστή επαφή με τους πολίτες, με  ένα κοινωνικό μήνυμα, κατά της μοναξιάς, της αλλοτρίωσης και της κρίσης των ανθρώπινων σχέσεων , με δημόσιες συζητήσεις  για  σχετικά θέματα,  ενώ  αίσθηση προκάλεσε η ανταπόκριση του κόσμου.

 Η δράση συζητήθηκε έντονα και εκφράστηκε η θέληση από πολλούς να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο, με το σκεπτικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών  έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες αγωνίες  για τα σύγχρονα φαινόμενα που μας προβληματίζουν και αφορούν στο παρόν και το μέλλον της ζωής μας.

Με αυτές τις σκέψεις διαμορφώθηκε το κοινωνικό δίκτυο που είναι πολυσήμαντο.

«Κανείς μόνος», για τους συμμετέχοντεςσημαίνει ότι είμαστε όλοι μαζί, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής και της χώρας.

Σημαίνει ακόμη, ότι δεν αποδεχόμαστε να υπάρχει Άνθρωπος δίπλα μας που οι συνθήκες της ζωής του είναι δύσκολες και αυτό να μην αποτελεί θέμα και της δικής μας ζωής.

Σημαίνει αλληλεγγύη, συναίσθημα και σχέση. Ο κόσμος μας αλλάζει. Η πόλη μεγαλώνει, επεκτείνεται, αλλάζει. Οι Άνθρωποι δυσκολεύονται στις σχέσεις τους, έχουν πια διαφορετικό πρόσημο στις επιλογές τους και οι συνθήκες της  οικονομικής  και αξιακής κρίσης, συνέβαλαν καθοριστικά στην αποξένωσή τους. Παράλληλα, τα προβλήματα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, διαρκώς αυξανόμενα δραματικά, οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση, την ίδια ώρα που η ανεργία καλπάζει και τα νέα παιδιά, αναζητούν λύσεις στο εξωτερικό. Τα νοσοκομεία μας απαξιώνονται καθημερινά, το ΕΣΥ εκπέμπει “sos”, η παροχή των υπηρεσιών του κράτους δεν είναι αντάξια και ανταποδοτική της φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση, που μοιραία οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση και στην μη συμμετοχή σε δράσεις που ενισχύουν τις σχέσεις και την αλληλεγγύη.

Η κοινωνική πολιτική, οι κοινωνικοί πυλώνες στήριξης των πολιτών σε κάθε έκφανση της ζωής τους , είναι χρέος όλων μας

Στo δίκτυο «Κανείς Μόνος» συμμετέχουν εθελοντικά πολίτες, όλων των ηλικιών, των χώρων, των επαγγελμάτων και των ιδιοτήτων.

Ολοι μαζί παράγουν δράσεις ενημέρωσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης για σημαντικά θέματα του νομού μας, αναδεικνύουν σοβαρά θέματα της εποχής, ενώ επεμβαίνουν και παρεμβαίνουν στην αντιμετώπιση αναγκών των πολιτών και των συνόλων.

Το δίκτυο ανακοινώνει ότι πραγματοποιεί μια διαδραστική παρέμβαση τη Δευτέρα 23/12 και ώρα 11 πρωί στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.

Εκεί, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της δράσης και θα αφηγηθούν τα έθιμα των Χριστουγέννων στα παιδιά που το δίκτυο έχει προσκεκλημένα.

Οι εθελοντές του δικτύου θα μαγειρέψουν στα σπίτια τους και θα φέρουν μαζί τους το φαγητό τους για να το μοιραστούν, σε ένα τραπέζι αγάπης με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου.

Οι αγαπημένες μας γιαγιάδες θα μας μάθουν να φτιάχνουμε Χριστόψωμο, ενώ τα ταλαντούχα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λάρισας θα μας ταξιδέψουν στον όμορφο κόσμο της χριστουγεννιάτικης παραδοσιακής μουσικής.

Το δίκτυο «Κανείς Μόνος» καλεί όλους τους Λαρισαίους να έρθουν στο μεγάλο τραπέζι αγάπης την Δευτέρα στις 11.00 στο Γηροκομείο μας .

Θα είμαστε εκεί ΟΛΟΙ. Θα είμαστε ΜΑΖΙ .

Ολη η πόλη μας , μια αγκαλιά

Κανείς Μόνος !