Στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης που διεξάγεται στη Βουλή, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η απόφαση του κ. Προέδρου της Βουλής, να ανακαλέσει την παραχώρηση της αίθουσας για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, έξι ώρες αφού είχε εγκρίνει το αίτημά μας, αποτελεί μια πρωτοφανή, αντιθεσμική, αντικοινοβουλευτική  και αντιδημοκρατική  απόφαση, που η καταγραφή της δεν τιμά τα χρονικά του Κοινοβουλίου μας. Είναι, πλέον, φανερή η προσπάθεια φίμωσης της παράταξής μας, όπως φανερά είναι και τα ταπεινά ελατήρια της απρέπειας που μας επιφυλάχθηκε. 

Εμείς καταλαβαίνουμε τη λογική της Κυβέρνησης. 

Όποιος δεν είναι στο τραπέζι της, είναι στο μενού της! Όμως, είμαστε πολύ σκληροί για να αποτελέσουμε το μενού της, ούτε να μας μασήσει μπορεί, ούτε να μας καταπιεί… 

Αφωνία εισπράξαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αυτό είναι σαφές, κι αυτό είναι που ενοχλεί, ανησυχεί και αναμοχλεύει το πολιτικό σκηνικό. Σ’ αυτό οφείλεται, άλλωστε, και η πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια κίνηση σωτηρίας του , αλλά που τελικά έγινε ένα σωσίβιο που πέταξε στον κ. Μητσοτάκη, καταφέρνοντας να συσπειρώσει την Κυβέρνηση και το κόμμα της και βεβαίως γνωρίζοντας ότι στην Κοινοβουλευτική ιστορία μας , ποτέ καμία Κυβέρνηση δεν έπεσε από πρόταση μομφής.  

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια περί εκλογών, με εκατόμβη νεκρών κάθε μέρα, με θρήνο κι αγωνία χιλιάδων οικογενειών, με πόνο, θλίψη και οδύνη στο λαό μας , με τα νοσοκομεία να καταρρέουν  και τους ανθρώπους μας να προσπαθούν να σωθούν ! 

Ο Πρόεδρος της παράταξής μας Νίκος Ανδρουλάκης, που επιχειρεί η Κυβέρνηση να φιμώσει, μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, στο Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε τη συγγνώμη του Πρωθυπουργού για τα τελευταία γεγονότα της διαχείρισης της κακοκαιρίας , «μισή». 

Η  συγγνώμη ήταν πράγματι «μισή», αλλά κυρίως ήταν προσχηματική

Εμείς, λοιπόν, καταψηφίζουμε την Κυβέρνηση – όπως θα κάνουμε και κάθε φορά – για την άλλη… μισή συγγνώμη που δεν είπε, αλλά όφειλε !

Τη συγγνώμη  στους χιλιάδες ανθρώπους μας , που με  χιόνι τριών ωρών, έγιναν μέρος της  …Αποκάλυψης, τη  συγγνώμη στο λαό μας , γιατί η πολιτική διαχείριση της πανδημίας έστειλε στον τάφο χιλιάδες ανθρώπους, υποβίβασε το ΕΣΥ και θέριεψε τον ιδιωτικό τομέα της υγείας , τη συγγνώμη στους νέους μας που τους στέλνετε οικονομικούς μετανάστες,  τη συγγνώμη στις γυναίκες , που κακοποιούνται , που αφανίζονται , που περιθωριοποιούνται  , τη συγγνώμη στην αυτοδιοίκηση που τη στραγγαλίζετε, τη χρησιμοποιείτε , την κάνετε μακρύ χέρι σας, υποτελή , μοιραία και άβουλη , στους πολίτες για την αδιαφάνεια παντού ,   για το  συγκεντρωτικό κράτος σας , για τους κομματικούς διευθυντές , για τις κατά παρέκκλιση διατάξεις που αυξάνουν διαρκώς δημιουργώντας πλήρη αδυναμία συντονισμού και προγραμματισμού της διοικητικής δράσης,  για τον μαζικό εκφοβισμό δημοσίων υπαλλήλων, για την  κακή νομοθέτησή σας, που εκεί ακριβώς κρύβεται το ρουσφέτι. 

Γι αυτά ακριβώς  σας καταψηφίζουμε και χτίζουμε τη νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες μας, για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, με πρόταγμα τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του»