«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά του κ. Χατζηδάκη ‘’σπέρνει ανέμους’’ και γι’ αυτό νομοτελειακά ‘’θα θερίσει θύελλες’’» τόνισε εισαγωγικά η Τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη στην Ολομέλεια της Βουλής, επ’ ευκαιρία των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά, στο συλλαλητήριο των οποίων είχε προηγουμένως συμμετέχει και η ίδια.

«Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελεί το αποκορύφωμα του έργου της κυβέρνησης για την δραματική αλλαγή της αγοράς εργασίας στην κατεύθυνση της κακώς εννοούμενης  ευελιξίας, της μείωσης αποδοχών, της απελευθέρωσης των απολύσεων, της αποδυνάμωσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του περιορισμού στο δικαίωμα του συνδικαλισμού και της απεργίας. Και γι’ αυτό έχει βρει απέναντί του τόσους ‘’πολλούς’’, μεταξύ των οποίων δεν είδα ούτε ένα πολιτικό στέλεχος της ΝΔ. Είναι οι ‘’πολλοί’’ που δεν συμμερίζονται, ούτε ασπάζονται το δόγμα του θατσερισμού της Κυβέρνηση Μητσοτάκη και των πιστεύω της περί μιας κοινωνίας τάχα, που αποτελείται από μεμονωμένα άτομα, όπου επιβιώνουν ‘’αυτοί που το αξίζουν’’, ενώ όλοι οι άλλοι είναι ‘’άξιοι της μοίρας τους’’» υπογράμμισε η βουλευτής Λάρισας.

«Πολιτευόμενη η κυβέρνηση της ΝΔ, σταθερά, εκτός κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας και με κατ’ επίφαση μόνο κοινωνικές ‘’ευαισθησίες’’, υπόσχεται ‘’άλματα στο μέλλον’’ και ‘’προστασία’’ των εργαζομένων, που σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψή της, όμως, θα προκύψουν ύστερα από την διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με τον εργοδότη του (!). Οι κ.κ. της κυβέρνησης ανεδαφικά φαντασιώνονται το μέσο Έλληνα εργαζόμενο των 600 ευρώ, ως γιάπη που επιβάλλει στον εργοδότη τη θέλησή του και το δίκαιό του (!)» κατέληξε χαρακτηριστικά η βουλευτής. 

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Λιακούλη τοποθετούμενη στο νομοσχέδιο του κ. Βορίδη για την τηλεργασία στον δημόσιο τομέα, τον εγκάλεσε για το αλαλούμ που προκαλείται στην λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον προγραμματισμό των 2.500 περίπου υποψηφίων, εξαιτίας ξαφνικής και δίχως καμία προειδοποίηση τροπολογίας που ο ίδιος κατέθεσε, με την οποία αλλάζουν ζητήματα που αφορούν την προκήρυξη, τα μαθήματα εξέτασης αναλόγως κατεύθυνσης, καθώς και την ημερομηνία τέλεσης του διαγωνισμού:

«Με αυτά και με αυτά, όμως, καταφέρατε ο 28ος διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, να παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της εμπιστοσύνης του διοικούμενου προς τη διοίκηση…».

Τέλος, σε σχέση με τις ρυθμίσεις για την τηλεργασία στον δημόσιο τομέα, η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως ενώ είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαίο, δεδομένης της νέας πραγματικότητας που η πανδημία διαμόρφωσε, ωστόσο, και σε αυτήν την περίπτωση ενός μικρού σε όγκο σχεδίου νόμου, η κυβέρνηση υπέπεσε σε χτυπητά τεχνικά λάθη και λάθη προχειρότητας, που αφήνουν «γκρίζες ζώνες», σε ό,τι αφορά το καθεστώς που τελικά θα επικρατήσει στις δημόσιες υπηρεσίες.