Σήμερα 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τόνισε τα εξής:

«Μπορεί να πέρασαν 103 χρόνια, αλλά η μνήμη παραμένει άσβεστη. 

Δεν ξεχνάμε τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέλφια μας στον Πόντο, που βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν βίαια από τα χώματά τους.

Αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού στις 353.000 ψυχές των θυμάτων της φρικιαστικής θηριωδίας.

Θαυμάζουμε το σθένος και την παρρησία όσων υπερνίκησαν τις κακουχίες της προσφυγιάς, επιτυγχάνοντας να χτίσουν, κυριολεκτικά από το μηδέν, μια νέα ζωή και να διαπρέψουν.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καθιερωθεί η 19ηΜαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Πιστοί στις αρχές και αξίες μας, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζουμε τον αγώνα και πρωταγωνιστούμε για να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων.

Η προσήλωση στη μάχη ανάδειξης της ιστορικής αλήθειας αποτελεί χρέος,  σε όσους βάναυσα θανατώθηκαν, αλλά και στους απογόνους τους, που μπόλιασαν την κοινωνία με τις πλούσιες γνώσεις και παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, συμβάλλοντας αδιάκοπα τα μέγιστα στην πρόοδο της κοινής μας “μητέρας”-πατρίδας.

Σήμερα που τα καραβάνια προσφύγων τείνουν να γίνουν ρουτίνα της σύγχρονης πραγματικότητας, τώρα που ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας σκορπά αίμα και αποτροπιασμό, τη στιγμή που η πολιτική της Τουρκίας εξακολουθεί να γεννά διαρκή προβληματισμό, ο ήχος της ποντιακής λύρας είναι και πάλι επίκαιρος. 

Συνοδεύει, όπως τότε, τον ανθρώπινο πόνο των καταδιωγμένων και αδικημένων. 

Υπενθυμίζει στη Διεθνή Κοινότητατη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και την αξία της ανθρώπινης ζωής.Και μεταδίδει την κοινή αποστολή της ανθρωπότητας, να περιφρουρήσουμε το μέλλον, ώστε οι πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας να μην επαναληφθούν, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».