Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με την καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε για την επικαιρότητα  επισημαίνοντας τα εξής :  

«Βασική προτεραιότητα του πρόσφατου ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, πρέπει να είναι η ξεκάθαρη δέσμευση από πλευράς των ΗΠΑ ότι θα σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών προς την Τουρκία. Το Αμερικανικό Κογκρέσο, εκτός από τα ευγενή χειροκροτήματα, οφείλει να αποδείξει έμπρακτα ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού  στον διεθνή ταραξία, που παραβιάζει συστηματικά τις αρχές της καλής γειτονίας, τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της. 

Είναι γεγονός ότι  μέσα στις αντίξοες συνθήκες γεωπολιτικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη, η Τουρκία επιλέγει να κάνει παζάρι φόβου και ανασφάλειας, εκμεταλλευόμενη την ταραχή που έχει προκαλέσει η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Περιμένουμε, λοιπόν, από αυτό το ταξίδι, πέρα από τις ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού για νέο δαπανηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα με την αγορά μιας μοίρας F-35, και σαφείς δεσμεύσεις από την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια της Τουρκίας με F-16. 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής, σε καμία περίπτωση, δεν απαξιώνει ούτε υποβαθμίζει την αξία των πολιτικών που έχουν εθνικό όφελος. Ποτέ δεν υπήρξαμε μίζεροι, ούτε απαξιώσαμε εθνικές προσπάθειες. Όμως, πρέπει να βάλουμε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη διπλωματία και τις δημόσιες σχέσεις. 

Σχετικά με το σημερινό νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών, πρέπει να επισημάνουμε ότι ψηφίζεται εν μέσω μιας έκρηξης ακρίβειας που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ενώ οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι. Εμείς, προκρίναμε, στο πλαίσιο των στοχευμένων και κοστολογημένων μέτρων, τη μείωση του ΦΠΑ στα  βασικά αγαθά, τη μείωση του ΕΦΚ, το νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και κυρίως το πλαφόν στην λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε όλα αυτά, η Κυβέρνηση απαντά με ημίμετρα, που δεν προσφέρουν καμία ανακούφιση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. 

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει κανέναν και χαράζει τη δική της πορεία, την οποία επιμένει να ακολουθήσει μέχρι το τέλος. Είναι όμως μια πορεία μοναχική, στην οποία , θα μας βρει απέναντι!»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία, στον παρακάτω σύνδεσμο: