Με δήλωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στέλνει μήνυμα, τονίζοντας τα εξής:     

« Κάθε χρόνο, την 1η Δεκεμβρίου, δηλώνουμε ¨παρών¨ και στεκόμαστε στο πλευρό όσων πάσχουν από την ασθένεια του Aids και καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους. 

Η ημέρα αυτή αποτελεί ,ταυτόχρονα, ορόσημο Μνήμης για τους Ανθρώπους που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, νικημένοι από την ασθένεια. Διότι δυστυχώς η επιδημία του HIV δεν έχει τελειώσει, είναι ακόμη εδώ, απειλή για τη ζωή παιδιών και νεαρών Ανθρώπων.

 Έχει λοιπόν τεράστια  σημασία, η σωστή ενημέρωση –  ο σημαντικότερος ¨σύμμαχος¨ στην άνιση μάχη ενάντια στη μάστιγα του Aids, μέσω ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού, τόσο για την πρόληψη και καταστολή της ασθένειας, όσο και για τον τρόπο αντιμετώπισης της κοινωνίας αυτών των ασθενών 

Οι φορείς και οι νοσούντες του HIV, είναι Άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση. 

Αποτελούν στην πλειοψηφία τους, ιδιαίτερα ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα,  που δυστυχώς, έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού.

Είναι απαράδεκτο σε μια σύγχρονη κοινωνία κεκτημένων δικαιωμάτων, να υφίστανται διακρίσεις. 

Οφείλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας και να τους διασφαλίσουμε μέσω της Δημόσιας Υγείας, την απρόσκοπτη πρόσβαση και παροχή περίθαλψης. 

Γιατί ΟΛΟΙ έχουμε τα ίδια δικαιώματα απέναντι στη ΖΩΗ! 

Το Aids δεν καταπολεμάται με αποκλεισμό, αδιαφορία και ρατσιστική αντιμετώπιση. 

Βάζουμε τέλος στα ταμπού και τις διακρίσεις, καταπολεμώντας το κοινωνικό στίγμα. 

Θέτουμε  φρένο στη μοναξιά και την απομόνωση των ασθενών του HIV  .

Είμαστε  όλοι, πλάσματα του ίδιου Θεού.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις δυνάμεις μας σε μια σφιχτή γροθιά ενάντια στην ασθένεια και σε μία ανοιχτή αγκαλιά  για ΌΛΟΥΣ,  όσοι ζουν αντιμέτωποι με τον ιό. 

Πάντα με πίστη και αγάπη στο πολύτιμο αγαθό:   της ύπαρξης του Ανθρώπου !

 #Κανείς _ Μόνος!