Στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στα ερωτήματα για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε ότι «προχωράμε μπροστά με σεμνότητα, με σκληρή δουλειά, με τεκμηριωμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, με ορθό και κοστολογημένο λόγοΠρώτος “σταθμός” είναι οι ευρωεκλογές, ενώ στόχος μας παραμένει η Νέα Δημοκρατία, πως θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος της πατρίδας και του Λαού».

Εν συνεχεία, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη δυσβάσταχτη ακρίβεια, η Ε. Λιακούλη με επιχειρηματολογία αποδόμησε τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της Ν.Δ. στο πάνελ, περί δήθεν εισαγόμενης ακρίβειας, σημειώνοντας ότι «αυτή η “καραμέλα” δεν πουλάει άλλο». 

«Η ακρίβεια είναι ορατή παντού στην καθημερινότητα, σε πλήθος τομέων. Στα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε σωρευτικό πληθωρισμό 30%. Είναι αδιανόητο ότι σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης η Χώρα μας είναι 30 – 50% ακριβότερη από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα σε μερικά προϊόντα φτάνει και το 360%!Στις τηλεπικοινωνίες, η Ελλάδα είναι 67% ακριβότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης.Στις τράπεζες αυξήθηκαν οι καταχρηστικές προμήθειες και χρεώσεις για συναλλαγές, ενώ συνεχίζεται η ανοδική πορεία των επιτοκίων που “πνίγει” νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Στο στεγαστικό, με την αύξηση ενοικίωννα αγγίζει και το 20%, η νέα γενιά αδυνατεί να στεγάσει τα όνειρά της με αξιοπρέπεια.Στην ενέργεια, μόνο τον Νοέμβριο είχαμε αύξηση 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ επίκεινται και άλλες αυξήσεις μέσα από έναν δαιδαλώδη τρόπο υπολογισμού της τιμής της κιλοβατώρας που στερείται κατάλληλης προετοιμασίας», καυτηρίασε με έμφαση.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. υπενθύμισε πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εδώ και δύο χρόνια“κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” για την απουσία ελέγχων στην αγορά, που αφήνει ελεύθερο πεδίο στην κυριαρχία της αισχροκέρδειας». Τόνισε, επίσης, ότι «ενώ η ακρίβεια στα τρόφιμα καλπάζει, όλο το καλοκαίρι δεν επιβλήθηκε ούτε ένα σχετικό πρόστιμο. Όσο για την επιβολή προστίμων τις τελευταίες εβδομάδες, είναι αποκαλυπτικό πως αφορούν είδη για τα οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εντοπίσει τις πολύ υψηλές τιμές πριν ένα έτος (σχολικά είδη) και έξι μήνες (απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής). Η Κυβέρνηση, δηλαδή,επίσημα γνώριζε ότι ορισμένα προϊόντα πωλούνται πανάκριβα και αδιαφόρησε».«Έχουμε προτείνει, τουλάχιστον από πέρυσι τον Ιανουάριο, τη μείωση Φ.Π.Α. στα βασικά είδη διατροφής, ως αναγκαία απάντηση στη ραγδαία συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών.  Ο κ. Μητσοτάκηςτο απέρριψε, ενώ πρόκειται για μέτρο που εφαρμόστηκεπ.χ. σε Πορτογαλία, Ισπανία και Πολωνία, οδηγώντας σε μείωση έως και 16 μονάδες του πληθωρισμού τροφίμων. Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός επιμένει να εξαπατά τους συμπολίτες μας, με τη “λίστα Σκρέκα” για τη “μόνιμη μείωση”στις τιμές προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η πραγματικότητα είναι πως, αντί για μείωση 5%, η τιμή επί της ουσίας είναι αυξημένη κατά 15% σε βασικά είδη διατροφής, όπως για παράδειγμα οι φακές και η φέτα. Το μοναδικό βασικό είδος διατροφής ευρείας κατανάλωσης που διατίθεται σήμερα με “μείωση” 5%, είχε παρουσιάσει αύξηση 4,78% μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Επομένως, πρακτικά η μείωση αποδεικνύεται μια επικοινωνιακή “φούσκα”», ανέδειξε η Βουλευτής Λάρισας.